FREEDOM PRAŠI SLOBODNO… Žestoka rok verzija CG tradicionala “Durmitor, Durmitore”

0
111
Oglasi
Freedom/Photo: YouTube printscreen
Freedom/Photo: YouTube printscreen

Hard rok verzija tradicionalne pesme “Durmitor” označava novu etapu u stvaralaštvu jednog od vodećih rokenrol bendova u Crnoj Gori, pre svega zbog toga što je to prvi (zvanični) singl grupe Freedom koji nije na engleskom jeziku.

Etno motivi, posebno prepoznatljivo višeglasno pevanje, podvučeni su štektavim zvukom distorzirane gitare i žestokom ritam sekcijom. Ogrnuta modernim ruhom, kao nekakvim naelektrisanim gunjem, melodija sa izvora još više dolazi do izražaja.

Reč je o bendu koji, inače, na istom koncertu ume da pređe rastojanje od moćnog, melodičnog metala do bluziranih rok pesama mirnijeg tempa, kipteći energijom i inspiracijom koja se na obazire na žanrovske međe. Kako to sami ističu “imaju tu slobodu da tokom iste noći sviraju i Panteru i Bitlse”.

Prethodnih nekoliko godina svirali su praktično na svim značajnijim muzičkim festivalima u CG, od Lake festa preko Sea Dancea, PAF-a do festivala Novi val, a nameravaju da se sledeće godine posvete svirkama u regionu, prvenstveno na većim festivalima, ali i da snime nove pesme, najverovatnije za prvi album, ili drugi EP. Za sada potpisuju samo debi EP izdanje, u formaciji Rade Vukčević (gitara i glas), Boris Đurđić (bas i glas) i Ivan Mandić (bubnjevi).

Umesto oficijalnog spota možete pogledati ovaj trio u insertu iz emisije “Obrati pažnju”, u kojoj RTCG promoviše nove, urbane bendove.

Izvor: mulj.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime