Home»Muzika»Homeland»Bend Mooncage predstavio spot za pesmu “Waiting”… Na proleće stiže i debi album

Bend Mooncage predstavio spot za pesmu “Waiting”… Na proleće stiže i debi album

3
Shares
Pinterest Google+
Mooncage/ Photo : Nemanja Đorđević
Mooncage/ Photo : Nemanja Đorđević

Bend Mooncage predstavio je spot za pesmu “Waiting” koji je ujedno i najava debi albuma (Rock Svirke Records) čije je pojavljivanje na tržištu zakazano za 15. mart 2019. godine.

Muzičari koji su dugo putovali stvarajući u raznim bendovima i tako postali priznati i prepoznatljivi auditorijumu, pronašli su se na jednom kreativnom mestu u vremenu i prostoru, koje su radi preciznije orijentacije nazvali – Mooncage.

Bend je nastao 2013. godine na žanrovskoj relaciji Lisabon – San Francisko – Sijetl – Beograd. Ideju iskonskog rokenrola oplemenjenog post-grandž i bluz zvukom, svojom vizijom i energijom propovedaju: Billy (vokal/slide gitara), Draža (gitara), Vox (bas gitara/prateći vokal) i Saša (bubanj).

– Pesmu sam u naletu inspiracije komponovao pre nekoliko godina, a snimljena je u studiju Supreme tracks kod našeg prijatelja Joce. Ovo je jedina pesma na albumu koju je na bubnjevima odsvirao Raša, bubnjar Queen Real Tribute benda. Nije nam bilo lako da se odlučimo za koju ćemo pesmu prvo uraditi spot, ali izbor je pao na “Waiting” i znam da nismo pogrešili – navodi Billy.

Spot je snimljen spontano u toku foto sešna koji je radio Nemanja Đorđević u klubu Berlin Monroe u Beogradu.

Snimtelj je bio Aleksandar Kasalica, dok se u spotu pojavljuje prijateljica benda, Savina Stanojev. Muziku, tekst, aranžman i produkciju potpisuje Billy.

Previous post

Žika Todorović posle "100 godina" ponovo za bubnjevima na BAM festivalu

Next post

OVAKO ONI ČESTITAJU NOVU... 2CELLOS objavili spot za cover legendarnog hita Leonarda Koena "Hallelujah"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *