Home»Kult»SUJETA, MOJ OMILJENI GREH… Bubnjar Pink Floyda smatra da je vreme da se Voters i Gilmur pomire

SUJETA, MOJ OMILJENI GREH… Bubnjar Pink Floyda smatra da je vreme da se Voters i Gilmur pomire

4
Shares
Pinterest Google+
Rođer Voters i Dejvid Gilmur/Photo: YouTube printscreen
Rođer Voters i Dejvid Gilmur/Photo: YouTube printscreen

Poznati bubnjar i jedan od osnivača legendarnog sastava Pink Floyd, Nik Mejson, u nedavnom intervjuu za magazin Rolling Stone progovorio je o svom nezadovoljstvu i razočaranju što se bivši članovi benda i kolege Rodžer Voters i Dejvid Gilmur još uvek tvrdoglavo bave međusobnim razmiricama.

U spomenutom intervjuu Mejson je izjavio kako je ova neprekidna tenzija između dva člana Pink Floyda apsurdna i da je, prema njegovim rečima, glavni razlog to što Voters ne poštuje Gilmura.

– On smatra da je njegovo autorstvo sve na svetu, te da su sviranje gitare i pevanje nešto, neću reći nešto što svi mogu, ali da muzika treba da se vrednuje po pisanju, a ne sviranju – rekao je Mejson i dodao kako smatra da je ono što Votersa uvek iznova kopka zapravo što je Gilmur nastavio da vodi bend bez njega i “činjenica da je napravio grešku time što je napustio bend misleći da bez njega Pink Floyd neće funkcionisati.

Nik Mejson/Photo: facebookNick Mason (Official)
Nik Mejson/Photo: facebookNick Mason (Official)

Ovaj strogi ton ublažio je izjavom da “okleva da stane između ova dva člana, jer je to na kraju nešto što je između njih dvojice, i ne radi se o njemu lično” i dodao:

– Zapravo se dobro slažem i s jednim i s drugim pa smatram da je razočaravajuće da se dva, već pomalo zrela gospodina, ovako tvrdoglavo prepucavaju.

Kao bubnjar Pink Floyda, Nik Mejson je uvek imao posebno mesto u bendu. Iako mu se pripisuje najmanje autorskih zasluga nego ijednom članu benda, on je jedini koji je odsvirao doslovno sve bubnjarske deonice u opusu benda i nikada nije smatrao da je razlaz Pink Floyda dobra ideja. Tenzije između dva slavna člana Pink Floyda, koja su izgradila i respektabilne samostalne karijere, navodno dolaze i prolaze, zaveisno od razilaženja u mišljenju oko reizdanja kataloga benda i slične autorsko-pravne problematike. Ipak Mejson ostaje optimističan:

– Živim u nadi. Mislim, ne verujem da ćemo ikada više ići na turneju kao Pink Floyd, ali pomalo je apsurdno da se u ovom životnoj dobu još uvek svađamo.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Damir Urban: Ne mogu više da napišem hit, jer ne mogu da pogodim duh ovog vremena, sve i da želim

Next post

Dejv Grol prvi put uživo odsvirao "Play"... Ne, nije svirao sam sedam instrumenata istovremeno...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *