Dominacija… jedan bend je prosto oduvao konkurenciju na rok listama Billboarda za 2018.

0
79
Oglasi

1280px-Imagine_Dragons,_Roundhouse,_London_(35390234536)

Američki magazin Billboard je napravio, kao i svake godine, godišnje liste najprodavanijih i najslušanijih singlova, albuma i izvođača i na prvom mestu većine lista u kategoriji rok muzike nalazi se jedan bend – Imagine Dragons.

Lista priznanja koje su osvojili na Billboard godišnjim listama je predugačka, samo nekoliko od tih priznanja su: Top Rock Artist, Hot Rock Songs i Top Rock Albums.

Bilo je i drugih odličnih rok izvođača ove godine, neki od njih – Portugal, The Man, lovelytheband, Foster The People, Panic! At The Disco – su imali odličnu godinu. Međutim, nijedan od njih nije mogao čak ni da se približi dominantnoj konkurenciji zvanoj Imagine Dragons, barem ne na rok listama Billboarda za 2018. godinu.

I jedina stvar koja bi mogla biti iznenađujuća u trijumfu Imagine Dragonsa jeste da je veliki uspeh postignut  sa muzikom objavljenom 2017. godine.
“Thunder”, pesma koja vodi Hot Rock Songs, Rock Digital Song Sales i Alternative Digital Song Sales listama, prvobitno je objavljena kao drugi singl sa albuma “Evolve” iz 2017. godine. Pesma “Believer”, koja je na vrhu liste Rock Streaming Songs, izašla je u februaru 2017. godine. Album “Evolve”, koji se nalazi na listama Top Rock Albums i Alternative Albums, pojavio se krajem juna 2017. godine.

Očekuje se da će se sa novim albumom “Origins” ovaj bend zadržati na vrhu i tokom 2019. godine.

I novi izvođači su imali dobru godinu na listama. Lovelytheband dominira na listi Top New Rock Artist, dok se na drugom mestu našao bend Bad Wolves. Na trećem mestu je bend Greta Van Fleet. Ovaj trio izvođača se nalazio na svim rok listama tokom 2018. godine i sigurno će se naći i na listama za 2019. godinu.

HL/A. Bogdan/Izvor: Billboard

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime