Home»Film»POVRATAK PIRATERIJE NA VELIKA VRATA…  BitTorrent je ponovo IN, a za sve su krivi – ekskluzivni sadržaji na streaming platformama

POVRATAK PIRATERIJE NA VELIKA VRATA…  BitTorrent je ponovo IN, a za sve su krivi – ekskluzivni sadržaji na streaming platformama

4
Shares
Pinterest Google+

Zbog poplave streaming usluga i platformi ali i previše ekskluzivnih sadržaja ponovno se, širom sveta, u modu vraća BitTorrent.

Nova studija pokazuje da je posle strmoglavog višegodišnjeg pada, upotreba BitTorrenta ponovno u velikom porastu. Krivac: povećanje ekskluzivnosti sadržaja koji potrošače tera da među svom silom streaming platformi, usluga i servisa traže i love onaj koji zapravo hoće, i pritom plaćaju ogromne svote novca.

Prema istraživanju Sandvinea,kompanije koja je sprovela studiju, to se naročito odnosi na korisnike interneth usluga na području Bliskog istoka, Evrope i Afrike gde podaci s BitTorrenta čine 32% naizmeničnog mrežnog saobraćaja.

Iz Sandvinea ističu i da potrošači imaju samo toliko raspoloživog dohotka da rastući sadržaj ekskluzivnih televizijskih serija i filmova postaje nemoguće skupiluksuz. To posebno vredi za zemlje izvan SAD gde i jednostavna geografska ograničenja limitiraju pristup popularnom sadržaju u Americi. Kao rezultat toga, korisnici se kao “najelegantnijem” rešenju okreću – pirateriji.

Pirate Bay/Photo: printscreen
Pirate Bay/Photo: printscreen

– Više streaming izvora i platformi nego ikada u istoriji proizvodi “ekskluzivni sadržaj” dostupan tek na jednoj streaming ili emisionoj usluzi. “Game of Thrones” na HBO-u, “House of Cards” na Netflixu, “The Handmaide’s Tale” na Huluu, “Jack Ryan” na Amazonu, itd. Ako potrošač hoće da konzumira čitav spomenuti sadržaj to postaje vrlo skup sport, tako da se eventualno pretplati na jedan ili dva sadržaja, a ostatak piratizuje – objašnjava Kem Kulen iz Sandvinea.

Ipak, valja imati na umu da je broj korisnika i statističkih podataka s kojim izlazi Sandvine, najverojatnije i bitno veći, naročito zbog korisnika BitTorrenta koji se skrivaju iza proxya i VPN-ova kako bi izbegavali trolove autorskog prava i moguće sudske parnice.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Posle 13 godina Del Arno Band objavljuje novi album... "Ako ne znaš šta da radiš" stiže u januaru

Next post

A VI... DA LI STE ZA ŽURKU? Nil Rodžers objavio video za "Do You Wanna Party”

0

  1. 06/12/2019 at 8:49 pm — Reply

    ŽIVELA SLOBODA RAZMENE VIDEO MATERIJALA

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *