Home»Film»Proglašeni najbolji filmovi 24. FAF-a

Proglašeni najbolji filmovi 24. FAF-a

4
Shares
Pinterest Google+
 Photo/ Tanja Drobnjak
Photo/ Tanja Drobnjak

Svečanom dodelom nagrada sinoć je zatvoreno 24. izdanje Festivala autorskog filma koji je trajao od 23. do 30. novembra 2018. godine.

Žiri u sastavu: Filip Grandrije, Manfred Šmit i Ivan Ikić doneo je odluku da Grand Prix 24. Festivala autorskog filma, nagradu “Aleksandar Saša Petrović” za najbolji film dodeli filmovima: “Ti imaš noć” Ivana Salatića i “Teret”, Ognjena Glavonića koji će podeliti novčani iznos nagrade od 5000 evra.

Nagrada za najboljeg reditelja odlazi u ruke Sergeja Dvorcevoja za film “Ajka”.

Nagrada profesora Vlade Petrića, za najsinematičniju sekvencu u igranom filmu, u čast Slavka Vorkapića, u vrednosti od 2000 dolara odlazi filmu “Knjiga slika” u režiji Žan Lik Godara. Nagradu dodeljuje Savet Festivala.

Žiri u sastavu: Miloš Spasojević, Tomislav Gavrić i Predrag Popović doneo je odluku da Povelju “Aleksandar Petković Petko” za najbolji snimateljski rad, dodeli Ivanu Markoviću za film “Ti imaš noć”.

Nagrada za najbolji film u okviru programa Bande a part odlazi filmu: “Ljudi s jezera” u režiji Gens du Lac. Žiri je činila Nikol Brenez.

Žiri u sastavu Tamara Drakulić i Ivan Velisavljević, doneo je odluku da u okviru selekcije “Hrabri Balkan” dodeli dve nagrade: specijalno priznanje za film “Intervju”, reditelja Nermina Hamzagića i Nagrada za najbolji film u okviru selekcije “Hrabri Balkan” za film “Titanijum”,  rediteljke Gökçe Erdem.

Žiri filmske kritike FIPRESCI Srbija, činili su Milan Špiček (predsednik žirija), Vladimir Džudović i Dušan Cicvara.

Specijalna nagrada “Slobodan Novaković” dodeljena je  filmu “Granica” Alija Abasija, a glavna nagrada “Slobodan Novaković” dodeljena je filmu “Kradljivci” Kore-ede Hirokazua.

Previous post

RAJSKA NOĆ ZA JUGONOSTALGIČARE... Zabranjeno pušenje prašilo u Subbeernom centru, Titovi pioniri u ekstazi

Next post

Hladno pivo predstavilo live spot za pesmu "Jednim osmijehom"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *