Ni korak nazad, nego pravo u Svilajnac… Hosenfefer, Psycho-Sonic Boris And Hosenfefer i Tongue Tied Twin 29. decembra u Lobi Baru

0
71
Hosenfefer/ Photo: Promo
Hosenfefer/ Photo: Promo

Udruženje građana “Rođen negde dole” nastavlja sa realizacijom projekta “Ni korak nazad” koji je pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac i u okviru koga se građanima Svilajnca predstavljaju rok muzičari i umetnici iz svih krajeva sveta.

Ovog puta napraviće se izuzetak i predstaviće se muzičari koji dolaze iz Kosovske Mitrovice – Hosenfefer i Psycho-Sonic Boris And Hosenfefer, a društvo će im praviti vrhunski bluzer Tongue Tied Twin iz Švajcarske.

Koncert će da bude održan u Lobi Baru u subotu, 29. decembra. Početak je zakazan za 21:00 čas, a ulaz je donacija ( preporučeno 200 dinara).

Hosenfefer/ Photo: Promo
Hosenfefer/ Photo: Promo

Bend Hosenfefer prvi koncert je održao 1997. godine u Kosovskoj Mitrovici. Od tada su prešli mnogo kilometara po Srbiji i regionu, objavili šest albuma i našli se na nekoliko kompilacija sa domaćim i stranim bendovima.

Specifični po svom scenskom nastupu, žestoki i energični na koncertima, Hosenfefer se ubraja među najzanimljivije pojave na srpskoj andergraund sceni.

Od 2005. godine bendu se priključuje i Boris (vokal) i od tada nastupaju kao dva benda (Psycho-Sonic Boris And Hosenfefer kao jedan i Hosenfefer kao drugi bend).

Muzika sa Borisom je više 60’s garage punk zvuk i sa njim su do sada objavili tri izdanja.

Tongue Tied Twin/ Photo: Promo
Tongue Tied Twin/ Photo: Promo

Tongue Tied Twin je garažni bluz nomad iz Vintertura (Švajcarska), predstavnik pank-bluza koji istovremeno svira bas bubanj, gitaru, kontra činelu i usnu harmoniku.

Ubraja se među najbolje svetske one man bendove. Kristijan Buehlmann, srpski zet, svoj prvi nastup kao TTT zvanično je imao 2010. godine, kada je održao više od 350 koncerata svirajući po mnogim zemljama Evrope uključujući i Ex-YU.

Svake godine kada dođe u tazbinu, TTT kreće na turneju, propovedajući zvuk bluza i prljavog rokenrola, po malim mestima širom Srbije.

Diskografija: dva singla, dva EP, kratkominutni doprinos kompilaciji evropskih garažnih bendova, Lp/ Cd “Travel Alone ” (2013, Noisegames records) i Lp/ Cd “Revolution” (2018, Noisegames records iz Švajcarske).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime