Home»Muzika»ŠKOTI I ISLANĐANI “RASTURILI” AMERIKANU… Bili smo na koncertu bendova Alestorm i Skálmöld i – baš se dobro proveli

ŠKOTI I ISLANĐANI “RASTURILI” AMERIKANU… Bili smo na koncertu bendova Alestorm i Skálmöld i – baš se dobro proveli

5
Shares
Pinterest Google+

Škotski pirate metal bend Alestorm održao je koncert u Domu omladine Beograda u sklopu aktuelne turneje, a specijalni gosti bili su islandski folk viking metalci Skálmöld.

Beše to dobar, energičan koncert u iznenađujuće popunjenoj Amerikani, što pokazuje da veseli škoti imaju više nego solidnu bazu fanova u našoj zemlji.

A za sve one koji su došli samo da slušaju Alestorm (boljka publike – isključivo se dolazi na headlinere) – grdno ste se prevarili. Jer, Islanđane je vredelo čuti i videti.

Skálmöld/ Photo: AleX
Skálmöld/ Photo: AleX

Kako je i najavljeno, na koncertu u Beogradu Skálmöld je promovisao aktuelni  album “Sorgir” objavljen 12. oktobra za Napalm Records.

Koliko su pre koncerta imali fanova u Beogradu – ne znamo, ali smo sigurni da su u protekla 24 sata dobili zavidan broj novih.

Energični bez “divljanja”, komunikativni bez previše priče. Njihov zvuk “puni baterije”.   

I još nešto, da nisu bili vremenski ograničeni mogli su da sviraju još dva sata, niko se u Amerikani ne bi bunio.

Alestorm je osnovan 2004. godine u Pertu. Od samog početka fanove su privukli svojim pristupom heavy/power metalu u kome ima puno folk uticaja, kao i “piratskim” temama.

Alestorm/ Photo: AleX
Alestorm/ Photo: AleX

Veseli Škoti su – veseli Škoti, već poznati beogradskoj publici koja ih definitivno voli (mnogi se sećaju prošlogodišnjeg nastupa u Festu).

Iako zvanično metal bend, zahvaljujući folk uticaju njihove pesme imaju melodičnost koja prija srpskim ušima (volimo mi škotski melos) kao i tematika istih (pivo, pica…).

Da skratimo priču, skakalo se od prvog do poslednjeg takta. Do iznemoglosti. Imamo fotografije kao dokaz 🙂

Previous post

Arctic Monkeys predstavili spot i za "Anyways", poslednju numeru s novog albuma, kao i fim s turneje

Next post

ZA ŽIVOT BEZ KRPELJA... "Hej Sloveni" i "ukradeni muževi" na promociji nove knjige Vedrane Rudan u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *