Home»Muzika»Arctic Monkeys predstavili spot i za “Anyways”, poslednju numeru s novog albuma, kao i fim s turneje

Arctic Monkeys predstavili spot i za “Anyways”, poslednju numeru s novog albuma, kao i fim s turneje

4
Shares
Pinterest Google+
Arctic Monkeys/ Photo: Facebook @ArcticMonkeys
Arctic Monkeys/ Photo: Facebook @ArcticMonkeys

Arctic Monkeys su danas predstavili poslednji u nizu singlova sa svog šestog studijskog albuma “Tranquility Base Hotel & Casino” i to pesmu “Anyways” s dosad neobjavljene B-strane.

Iako šefildski momci do njegove objave u maju nisu želeli da predstave ni jednu jedinu pesmu, onda su to sve nadoknadili redajući filmske spotove.


Šesti album Arctic Monkeysa već je u najavama proglašavan kontroverznim, a kad se konačno čuje svakako se oseti dramatičan zaokret od dosadašnjeg zvuka benda. Za razliku od ranijih pesama orijentisanih na jake gitarske rifove, u novim Tarnerovim pesmama, opisanim kao lounge pop ili space pop, čuje se značajan uticaj jazz muike. Osim u muzičkom smeru, Tarner se i u tekstovima okrenuo novim temama pa se dotiče i naučne fantastike, tehnologije i konzumerizma današnjeg vremena, ali i religijskih i političkih pitanja. U svakom slučaju reč je o izuzetno ambicioznom koraku napred.

Posle niza festivalskih nastupa, šefildski momci iz benda Arctic Monkeys nastavili su da nižu nastupe koji su punili arene od Mančestera do Vankuvera, a deo njih je predstavljen i u kratkom filmu snimljenom na ovoj turneji.

Previous post

Dodela XIII književne Nagrade za neobjavljeni roman "Miroslav Dereta"

Next post

ŠKOTI I ISLANĐANI "RASTURILI" AMERIKANU... Bili smo na koncertu bendova Alestorm i Skálmöld i - baš se dobro proveli

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *