Home»Muzika»Oktatonik jazz oktet ovog petka u klubu Soul Society

Oktatonik jazz oktet ovog petka u klubu Soul Society

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Jazz koncerti u klubu Soul Society, već četvrtu sezonu, postali su potpis i lična karta kluba a vrhunski muzički izbor, stil, šarenolikost i eklektičnost u programu širi se i na polje soul, funk, blues, RnB, fusion i world muzike.

Ovog petka, 30. novembra u Starom Bitefu nastupiće Oktatonik jazz oktet. Bend je osnovan početkom 2018. godine i već do sada su ostvarili niz zapaženih nastupa na Nishville jazz festivalu, u Studiju M kao i u Domu Omladine Beograda.

Sastav čine mladi talentovani akademski jazz muzičari koje je spojila ljubav prema stvaranju novih, savremenih, kompozicija i kao to da odu korak dalje u autorskoj muzici.

Članovi Oktatonika su mladi džez muzičari koji žive i rade u Beogradu: Sofija Ćirović (sopran), Iva Pažin (mezzo-sopran), Petra Leona Matiša (alt, aranžer, kompozitor), Katarina Kočetova (alt, kompozitor), Ivan Radivojević (truba i fliglhorna), Stevan Milijanović (klavir, kompozitor), Boris Šainović (kontrabas) i Miloš Grbatinić (bubnjevi).

– Svoju ljubav prema horskom pristupu htela sam da pretočim u jedan manji jazz sastav i predstavim nešto drugačije domaćoj i inostranoj publici. Ugalavnom izvodimo autorske stvari ali tu su i radovi i drugih mladih talentovanih umetnika. Svi koji su zainteresovani da čuju nešto novo i žele da podrže mlade autorske džez sastave su dobrodošli – poručila je Petra Leona Matiša napominjući da je svako novo iskustvo, upoznavanje I podrška od velikog značaja jednom novooformljenom sastavu.

Vrata kluba se otvaraju u 22:00 časa, a cena ulaznice iznosi 250 dinara.

Previous post

"My Sanity"... Nova "epizoda" povratničkog albuma benda Bad Religion

Next post

Film "Kamen" Janka Đurića dobitnik glavne nagrade trećeg Restl Festa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *