Home»Film»Film “Kamen” Janka Đurića dobitnik glavne nagrade trećeg Restl Festa

Film “Kamen” Janka Đurića dobitnik glavne nagrade trećeg Restl Festa

4
Shares
Pinterest Google+

“Gran pri – zlatna traka Čukarice”, glavna nagrada trećeg filmskog festivala Restl Fest pripala je filmu “Kamen” reditelja Janka Đurića.

Nagrada “Belo vrelo” za najbolji dokumentarni film pripala je ostvarenju “Mala Škorpija” Milana Pece Nikolića, a za najbolji igrani film otišla je u ruke Nikolčetu Popovskom za film “Poslednja crkvena zvona”.

Za najbolju autorsku muziku i režiju, nagradu “Banova školjka” dobio je film “Bekstvo” niškog autora Miodraga Ivanovića. Isti film osvojio je i nagradu “Đorđe Nikolić” za najbolju kameru.

Crnogorski film “Izabranik” dobio je “Banovu školjku” za najbolju montažu, dok je nagradu za animaciju pripala filmu “Malahe, Malahe” Milana Nikolića.

Janko Đurić/Promo
Janko Đurić/Promo

Članovi žirija Restl fest-a: Vladislav Lašić (scenograf i predsednik žirija), Milan Špiček (filmski kritičar i glumac) i Stojan Srdić (književnik), posebno su pohvalili film “Suze govore istinu” trebinjskog autora Nebojše Kolaka.

Restl Fest je jedan neobičan filmski festival koji je jedinstven po tome što svojom koncepcijom podržava ideju reciklaže u umetnosti i promoviše ekološki aspekt u kulturi.

Poznato je da prilikom stvaranja filmskog dela ili video rada, bez obzira na žanr, pristup i autorski okvir, većina materijala ostaje neiskorišćena u finalizaciji. Ideja je da se ti ostaci – “restlovi” upotrebe za neko novo autorsko delo.

Ovogodišnji festival, koji je održan 26. i 27. novembra, organizovali su Kulturni centar Čukarica i Tangram centar, uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu i GO Čukarica.

Previous post

Oktatonik jazz oktet ovog petka u klubu Soul Society

Next post

Brus Springstin predstavio emotivnu video najavu koncertnog filma s Brodveja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.