Home»Muzika»Punk rapsodija na Vračaru… Pogonbgd i The Commandos 1. decembra u Božidarcu

Punk rapsodija na Vračaru… Pogonbgd i The Commandos 1. decembra u Božidarcu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Beogradski pank sastav Pogonbgd održaće koncert, u subotu, 1. decembra od 20:00 časova u Centru za kulturu Božidarac.

Posle letošnjih nastupa nastupa na Exit-u, Arsenal festu i koncerta sa legendarnim  Dead Kennedysima, Pogonbgd još jednom će prirediti nezaboravnu pank zabavu publici u Beogradu.

– Za ovu svirku pripremili smo probranu set listu sastavljenu od najboljih pesama sa svih dosadašnjih izdanja. Skoro sat i po vremena repertoara ispunjenog enrgičnim rifovima, melodičnim solažama i neizostavnim pevanjem uglas, garantuju da je, u subotu uveče, Božidarac pravi izbor za sve ljubitelje panka i rokonrola – kažu iz benda i dodaju:
– I još jedna bitna stvar. Za ovu priliku obezbedili smo dodatnu muzičku opremu, koja će doprineti da podesimo zvuk na pravu frekvenciju i dovedemo atmosferu do usijanja.

Pogonbgd/ Photo: AleX
Pogonbgd/ Photo: AleX

Bend Pogonbgd nastao je 2004. godine. Pre skoro 15 godina započeli su svoju pank priču sa idejom da se dobro zabave i da svojom muzikom pogode i pokrenu suštinu.

Do sada su objavili tri albuma: “U samoodbrani” (2011), “Moji heroji” (2012) i “Pogonophobia” (2017) i održali nekoliko zapaženih svirki u Srbiji i regionu.

– Sa publikom u Božidarcu još jednom ćemo podeliti jake i iskrene emocije o najdubljim ličnim istinama i euforičnim nastupom protresti rutinu dosadne i anemične svakodnevice – poručuju iz Pogona.

The Commandos/ Photo: Facebook @komandosi
The Commandos/ Photo: Facebook @komandosi

Kao podrška na koncertu u Božidarcu nastupiće pank rok bend The Commandos iz Smederevske Palanke. Komandosi postoje od 2008. godine, njihova muzika slična je zvuku poznatnih pank bendova kao što su Ramones, NoFx, Bad Religion...

Prvi album “Mission One” objavili su 2011. godine, usledilo je nekoliko singlova od kojih je najpoznatiji “U meso” iz 2016. godine.

Zapaženi nastupi na festivalima i priznanja koja je bend osvojio doprinesli su da se sastav iz Smederevske Palanke značajno istakne na domaćoj pank rok sceni. Tome u prilog govori i nedavno snimljen spot za numeru “San”.

Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 400 dinara, a možete ih kupiti u Božidarac kafeu i Feliks šopu. Na dan koncerta, na ulazu u Božidarac, cena ulaznice će biti 500 dinara.

 

 

Previous post

OTKAZANO... Postmodern Jukebox ipak ne dolazi u Beograd

Next post

Metropolis Blues Fest 2... Bluz na bis u Muzičkoj kući Metropolis

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.