Home»Muzika»Ovacije za E-play na slavljeničkom koncertu u punoj Amerikani Doma omladine

Ovacije za E-play na slavljeničkom koncertu u punoj Amerikani Doma omladine

5
Shares
Pinterest Google+
E-play/Photo: Danilo Mataruga
E-play/Photo: Danilo Mataruga

Bend E-play održao je u subotu sjajan koncert u ispunjenoj Amerikani Doma omladine Beograda, na kome je proslavio 20 godina rada i promovisao novi album “Sloboda”.

E-play je tokom sat i po svirke publiku podsetio na najznačajnije momente sa pet studijskih albuma, od prvenca “E-Play” iz 2000. godine.

Posle instrumentalnog zagrevanja uz “Sedam”, izlazak na binu basistkinje i pevačice Maje Cvetković izazvao je ovacije.

Posle njenog kratkog “Dobro veče, hvala puno što ste došli”, krenula je prepoznatljiva “grmljavina” sa ritam sekcijom u glavnoj ulozi, gde je, uz Maju, već duže vreme “kičma” grupe čuveni bubnjar Goran Ljuboja Trut. Zvučnu sliku je upotpunila efektna svirka gitariste Nemanje Velimirovića.

E-play/Photo: Danilo Mataruga
E-play/Photo: Danilo Mataruga

Posle “Heroja” i “Ovde”, u “Bez reči” i “Retrovizoru” raspevala se i prateća pevačica Kristina Kika Jovanović čija se specifična energija i ovoga puta pokazala kao veliki kvalitet plus.

Usledili su hitovi “Da budemo samo dobro” i “Srešćemo se neki drugi put”, a fanove je posebno obradovao izlazak na scenu nekadašnje članice E-playa Biljane Todorovski koja je otpevala “U sumrak”.

Čuli su se i “Divan dan”, numera koja je umnogome odredila put benda poslednjih godina, zatim “Hiljadu ljudi”, “Šamarčina”, “Ljubica”, “Vremeplov”, poslednja pesma u zvaičnom delu koncerta…

Brzo se E-play vratio na bis, ponovo pojačan Biljanom u “Popu”, prepoznatljivoj temi s početaka karijere. “Prvi pogled tvoj” podsetio je na film “Munje”, da bi ponovljen “Divan dan” na drugom bisu označio definitivan kraj koncerta.

– Vidimo se neki drugi put – poručila je Maja koja će, baš kao što je i poželela, ovakav slavljenički koncert, zajedno sa kolegama iz benda i oduševljenom publikom, sigurno dugo pamtiti.

Previous post

UZ MALU POMOĆ PRIJATELJA... Kantautor Filip Marić objavio EP "Waves", u decembru snimanje albuma

Next post

Alestorm i Skálmöld... Zvanična satnica koncerta u DOB-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *