Home»Film»Konačno prikazan dugo iščekivani film “Teret”, ovacije posle premijere u Kombank dvorani

Konačno prikazan dugo iščekivani film “Teret”, ovacije posle premijere u Kombank dvorani

4
Shares
Pinterest Google+
Teret/Photo: FCS
Teret/Photo: FCS

U prepunoj sali Kombank dvorane na Festivalu autorskog filma, uz prisustvo brojnih ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, sinoć je održana premijera dugo iščekivanog filma “Teret” reditelja Ognjena Glavonića.

Teret/plakat
Teret/plakat

Predsednik saveta FAF-a Srdan Golubović najavio je film publici i poručio da je Ognjen Glavonić hrabro ispričao priču koji prati jedan od najmračnijih događaja u novijoj istoriji Srbije.

Film koji je izazvao kontroverzne reakcije u javnosti i pre nego što je prikazan u Srbiji ostavio je snažan utisak na beogradsku publiku i opravdao epitet najnagrađivanijeg srpskog filma ove godine u svetu.

Nakon filma publici se predstavila ekipa filma na čelu sa rediteljem Ognjenom Glavonićem, kao i glumačka ekipa na čelu sa Leonom Lučevom, koja je pozdravljavena višeminutnim ovacijama i aplauzima.

Najveći aplauz dobio je hrvatski glumac Leon Lučev koji tumači glavnu ulogu, Vladu, vozača kamiona u vreme NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine koji prevozi nepoznat tovar. Dok prolazi kroz razorenu zemlju, okružen posledicama rata, pokušavajući da pronađe put, Vlada ne zna i ne želi da sazna šta je to što prevozi.

Ova drama specifičnog vizuelnog stila otvara pitanje ne samo o odnosu prošlosti i sadašnjosti kroz kosovsku dramu iz devedestih godina prošlog veka, nego i o potrebi ljudi koji žive na Balkanu da povežu rasturen istorijski narativ kroz živote više generacija.

Pored Lučeva, koji je dobio nagradu “Srce Sarajeva” na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu za najbolju mušku ulogu, u filmu igraju Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev i Igor Benčina.

– Trebalo nam je sedam godina da dođemo dovde i sada je čudan osećaj. Hvala vam što ste pogledali film, nadam se da vam se dopao – rekao je Glavonić po završetku projekcije

Teret/Photo: FCS
Teret/Photo: FCS

Publika će imati priliku da film “Teret” na Festivalu autorskog filma pogleda u još pet termina u Kombank dvorani, Bioskopu Fontana, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Centru za kulturu Vlada Divljan i Domu kulture Studentski grad.

HL/agencije

 

Previous post

Warming up... Da li je ovo setlista Mando Diao za koncert u Beogradu 7. decembra?

Next post

ORGAZAM U GLAVI... Evo šta sve dobro muzika može da uradi za naš mozak

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *