Home»Muzika»Homeland»Ludwig Ludwig: Dobrodošli na “Popodnevnu zabavu za ljubitelje žabokrečine”

Ludwig Ludwig: Dobrodošli na “Popodnevnu zabavu za ljubitelje žabokrečine”

5
Shares
Pinterest Google+
 Ludwig Ludwig/ Photo: Promo
Ludwig Ludwig/ Photo: Promo

Pre samo nekoliko nedelja Zoran Vasić u svojoj “Košnici” završio je produkciju, a sada imate priliku i da “okusite” debitantsko ostvarenje čudnovatog kruševačkog dvojca Ludwig Ludwig, pod prigodnim nazivom “Popodnevna zabava za ljubitelje žabokrečine” (Take It Or Leave It Records).

Ludwig Ludwig je dvočlani post punk electro industrial sastav osnovan u julu 2016. godine, sačinjen od lidera grupa Katabazija (Ljubiša Jovanović aka Ponoćni Vodeničar – vokal) i Scarps (Saša Ognjanović – gitare i programiranje kao i kompletan grafički dizajn izdanja).

Njih dvojica su, posle raspada Katabazije nastavili da razvijaju svoju priču i posle dve godine rada stiglo je i ovo izdanje.

Na njemu se našlo devet “ne tako lakih” komada, neki singlovi su već dobro poznati pratiocima Ludwigovih aktivnosti “(Idu gradom”, “Kao san”, “Moj Bog”, “Naglo”…), dok je jedina neautorska tema na albumu zapravo posveta Valteru Kocijančiću i legendarnim riječkim Parafima – “Narodna pjesma”.

– Prvi album grupe Ludwig Ludwig je, što se tiče muzike, ideja koju sam davno imao. Kategorično sam odlučio da to ne realizujem sa živim bendom jer rezultat ne bi bio ekstremno jednostavam kako sam jedino želeo. Elektronske podloge sam pravio tako da plesno podržavaju gitarske rifove i razlaganja akorda. Ljuba sa svojim tekstovima i načinom pevanja je idealno zaokružio celu zvučnu sliku – objašnjava ideju i poentu ovog izdanja Saša Ognjanović, gitarista i kompozitor.

 Ludwig Ludwig/ Photo: Promo
Ludwig Ludwig/ Photo: Promo

– Ludwig Ludwig je mesto za srećne pajace. Nekako mi se čini da sam baš to želeo da budem kad porastem. Srećan pajac koji se ozbiljno šali. I, evo, na prvoj polovini popodnevne zabave za ljubitelje žabokrečine smo ozbiljni, dok se na drugoj “šalimo”. Zaista, kakva je to zabava? – dodaje Ljubiša Jovanović.

Na konstataciju da su odbili da se redizajniraju fizički za novi “projekat”, u odnosu na Katabaziju i da su i dalje u svojim odorama Ljubiša aka Ponoćni Vodeničar kaže:
– Bilo bi licemerno da je drugačije, onda bi se ispostavilo da je sve rađeno po nekom šablonu “fazonu” kao što rekoh, a mi definitivno ne vidimo sebe tu – u tim spremljenim marketinškim trikovima. Zaista osećam prezir i gnušanje prema takvim stvarima. Ta odora više otkriva nego što sakriva, to je glavna poruka. Da pratim modu ne mogu i neću, imam par farmerica, jedan džemper, jednu jaknu i to je sve, ne mogu da trošim energiju na to. Ona me dovodi u izmenjeno stanje, zato mi je potrebna… da nema nje bio bih zatvoren, sputan, pravi mrgud… ovako se rasplinem i rastavim na atome te skupljam graške znoja i suza jezikom što u nesvesti ima fantastičan ukus, ukus pobede nad sopstvom.

Samo da vas podsetimo, izdavačka kuća Take It Or Leave It Records objavila je 1. septembra 2017. “posthumno” drugi album Katabazije pod nazivom “Ustaj!”, dok je diskografski debi benda “Prvi silazak” reizdala krajem septembra ove godine.

Previous post

Subota u Starom Bitefu uz Natašu Guberinić i Di Luna Blues Band

Next post

Perpetuum Jazzile pred koncert u Sava Centru: Jedva čekamo prvi nastup u Beogradu, biće to velika zabava i za nas i za publiku...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *