Home»Muzika»Kornelije Kovač i Zoran Simjanović otvaraju četvrti Funk kongres u Beogradu

Kornelije Kovač i Zoran Simjanović otvaraju četvrti Funk kongres u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
4. Funk kongres (vizual događaja)/autorski rad akademskog umetnika Vuka Đuričkovića
4. Funk kongres (vizual događaja)/autorski rad akademskog umetnika Vuka Đuričkovića

Ljubitelji fank, soul i džez zvuka imaće priliku da se u subotu, 15. decembra, na poslednjem spratu kule Ušće (Top Of The Hub) uključe u jedinstveni događaj koji se bavi fank kulturom, u svim njenim aspektima.

Kornelije Kovač i Zoran Simjanović, kao počasni gosti, otvoriće četvrti Funk kongres u organizaciji beogradskog udruženja Glasna manjina (Loud Minority Belgrade) i kluba Strogi centar.

Ova svojevrsna beogradska groznica subotnje večeri okupiće velikane domaće muzičke scene, mlade DJ nade, ali i iskusne sastave poput beogradskog benda Plejboj, koji će održati koncert u centralnom delu večeri.

Pored Plejboja, nastupiće i muzičari iz sastava Belgrade Funk Combo, dok će se za DJ pultom smenjivati Bob Hill (Velika Britanija), DJ Timbe i DJ Machiavelli (RS), kao i nekoliko DJ-eva mlađe generacije okupljenih oko Funk Technik Group.

Belgrade Funk Combo/ Photo: Facebook @belgradefunkcombo
Belgrade Funk Combo/ Photo: Facebook @belgradefunkcombo

Dodatno, deo velikog prostora Top Of The Hub, biće namenjen gramofonskim pločama i odeći koja evocira na jednu od najzabavnijih epoha XX veka – vesele 70-e.

Gosti su “obavezni” da pored dobrog rapoloženja puste mašti na volju koju odeću i frizuru će odabrati za ovo autentično fank veče, a sve kombinacije i aranžmani biće zabeleženi na fotografijama u okviru profesionalnog foto ćoška.

Događaj počinje u 20:00 časova i trajaće do 2 sata posle ponoći, a jedinstvena ulaznica za sve sadržaje u okviru 4. Fank kongresa (konferencija, koncerti, DJ nastupi, foto but, vintidž market, zakuska) iznosi 1000 dinara i može se nabaviti preko DD Tickets prodajne mreže, kao i u klubu Strogi centar (Jevremova 43).

Funk kongres, kao originalni događaj namenjen afirmisanju domaće i regionalne funk scene, nastao je 2015. godine.

Do sada su njegov rad direktno podržali muzički poznavaoci i izvođači kao što su Mjehur na mreži, Aleksandra Kovač, Kire Mitrev, Željko Kerleta, Boban Petrović, kao i ekipa DJ-eva: Ćile, Coba, Trut, Funky Junkie, Steva Glušac, Bege Fank, Peppe, Niki, Iron…

Previous post

M.O.R.T. stiže u Pančevo... Pank bluzeri iz Sinja 24. novembra u Apolo dvorani

Next post

Subota u Starom Bitefu uz Natašu Guberinić i Di Luna Blues Band

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *