Home»Muzika»Homeland»Gitarske čarolije Aleksandra Jerkovića uskoro dobijaju svoju video priču

Gitarske čarolije Aleksandra Jerkovića uskoro dobijaju svoju video priču

5
Shares
Pinterest Google+

Gitarista, kompozitor i pevač Aleksandar Jerković uskoro će snimiti spot za instrumentalnu numeru “Broken”, koja je zajedno sa takođe instrumentalima “New World” i “Becouse”, deo autorskog projekta na kojem radi.

Aleksandar Jerković/Photo: facebook@Aleksandar JErković
Aleksandar Jerković/Photo: [email protected] Jerković

Aleksandar je iskusan muzičar, autor  brojnih singlova i muzičkih numera za televizijske emisije, kao i muzike za decu. Tokom proteklih 30 godina bio je osnivač i gitarista u brojnim vršačkim rok sastavima kao što su Pankreas, Pure Stink, VŠ big band, SVEMIR, Gedeon Alpha band, Sigillum, V.B.A. a od 2011. godine je gitarista rumunskog hard rok benda AMALA iz Temišvara, koji postoji od 1989. godine.

Numere “Broken” i “New World” su prva dva singla koja dolaze upravo sa ovog projekta, a nastale su u njegovom kućnom studiju. Pored instrumentala, trenutno je u toku i snimanje kompozicija sa tekstom, a tekstopisci su Nenad Bakalas i Boško Stanojević (Ex-EKV, Kanda kodža i Nebojša). U planu je da se na njima kao gosti pojave još neki vršački muzičari.

Iako svoje kompozicije radi sam, uživo ih izvodi sa svojim bendom koji još čine  Aleksandar Jovančić na bas gitari, dok se za bubnjevima, zbog obaveza u drugim bendovima, smenjuju Zoran Santrač i Darko Crnobrnja.

Pored spota za “Broken”,  Aleksandar planira i svirke uživo po Srbiji i regionu.

HL

 

Previous post

Britanski The Doors Alive 8. decembra konačno u Novom Sadu, ali na novoj lokaciji...

Next post

"Šok i nevjerica" za bivši Dan republike... Zabranjeno pušenje 29. novembra u SubBeernom centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *