Home»Muzika»Veče posvećeno pesniku Bošku Obradoviću i Atomskom skloništu u Akademiji 28

Veče posvećeno pesniku Bošku Obradoviću i Atomskom skloništu u Akademiji 28

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Tribute bend Atomsko skrovište nastupiće u subotu, 24. novembra u Akademiji 28 u sklopu večeri posvećenoj pesniku i svestranom umetniku Bošku Obradoviću i jednom od najznačajnijih rok sastava bivše Jugoslavije – Atomskom skloništu.

Boško Obradović, rođen je u Sinju 7. aprila 1938. godine. Bio je jugoslovenski  pesnik, novinar i reditelj. Pisao je ljubavnu, ironičnu i društveno angažovanu poeziju.

“Postajem sam sebi drug” i “Godine nježnosti” naslovi su njegovih zbirki pesama. Kao pesnik, bio je prepoznatljiv i po svojoj sklonosti ka političkim, socijalnim i antiratnim temama.

Nakon što je postavio pozorišni komad “Atomsko sklonište” (1968), Boško Obradović je oformio i istoimeni rok sastav (1976).

Prvi album Atomskog skloništa pod nazivom “Ne cvikaj generacijo”, objavljen je 1978. godine i odmah je imao značajan odjek u javnosti.

Komentari muzičkih kritičara, bar u početku, bili su negativni, a glavne zamerke odnosile su se upravo na tekstove.

Photo: Facebook @atomskosklonistepula
Photo: Facebook @atomskosklonistepula

Međutim, baš zahvaljujući tekstovima Boška Obradovića Atomsko sklonište uspelo je da se izdvoji iz mora jugoslovenskih bendova koji su komponovali muziku na tekstove ljubavne tematike.

Prvi album Atomskog skloništa prodat je u više od 16.000 primeraka u roku od tri nedelje od dana objavljivanja.

Tribjut Atomsko skrovište okuplja iskusne muzičare, velike fanove i poštovaoce rada Atomaca, jednog od najznačajnih rokenrol sastava ex-YU rok scene.

U Klubu Akademije 28 nastupiće u sledećem sastavu: Nebojša Čanković (gitara, vokal), Vladimir Rajčić (bas, vokal), Aleksandar Petrović (bubanj) i Dejan Mrkalj (glavni vokal).

Početak koncerta benda Atomsko skrovište zakazan je za 22:00 časa, a ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu rezervaciju mesta.

Previous post

I to je pozorište... Deseti rođendan teatar Le Studio proslaviće izložbom fotografija i "Play your role" tematskom žurkom

Next post

Noćni program sa Bojanom Vunturišević 21. decembra u Hali 6 Novosadskog Sajma... Specijalni gost bend Sputnik

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *