Home»Muzika»Homeland»RIBLJA ČORBA ZAVRŠILA AUSTRALIJSKU TURNEJU… Sale krcate, od Brizbejna do Perta se pevala “Lutka s naslovne strane”

RIBLJA ČORBA ZAVRŠILA AUSTRALIJSKU TURNEJU… Sale krcate, od Brizbejna do Perta se pevala “Lutka s naslovne strane”

4
Shares
Pinterest Google+
Riblja čorba/Photo: facebook@officialribljacorba
Riblja čorba/Photo: [email protected]

Riblja čorba završila je uspešnu australijsku turneju na kojoj je odsvirala četiri koncerta.

Legendarni bend koji ove godine obeležava četiri decenije postojanja, sjajnim koncertima u petak u Melburnu i dan kasnije u Pertu završio je australijsku turneju, na kojoj je, prethodno, nastupio 9. novembra u Brizbejnu, pa sledeće večeri u Sidneju. Bora, Miša, Vicko, Džindžer, Nikola i Joca Zmaj su, prema opštoj oceni, pokazali da su u jednako dobroj formi kao 2015, kada su imali prethodnu seriju nastupa u Australiji.

Sale su u sva četiri grada bile krcate. U Melburnu i Sidneju po 1.100 obožavalaca, u Brizbejnu i Pertu po 600. Fanovi svih generacija su ponovo “pocepali grla” pevajući “Đubre”, “Lutku”, “Anđela” i ostale vanvremenske hitove, kao i nekoliko pesama koje će se naći na novom albumu “Da tebe nije”, ali su već imali priliku da ih nauče zahvaljujući internetu.

– Svuda su bile gromoglasne ovacije. U Melburnu smo specijalno odsvirali neke pesme poput “Draga, ne budi peder”, “Rekla je”, “Zelena trava doma mog”… Završnica turneje u Pertu je bila za pamćenje – zajednički su za Novosti podelili utiske članovi grupe, koji su tokom celokupnog boravka u Australiji odisali zadovoljstvom.

Kako kaže Bora, njihovi menadžeri Milica i Milan, vrhunski profesionalci, sve su učinili da turneja prođe kako treba i da se srpskim rokerima što više ugodi. Uživalo se u svemu, pa i u raznovrsnoj hrani – u japanskom restoranu, ribljim specijalitetima, kod srpskih domaćina…

– Milica i Milan su nas, između jela, puštali i da sviramo – u svom stilu je rekao Bora.

Trudio se Đorđević u Australiji da dobar zalogaj “amortizuje” fizičkom aktivnošću, međutim, u jednom trenutku je pošteno priznao:

– Šetao sam osam kilometara i nisam smršao…

Ostaće legendarnom rokeru u sećanju i to što je, po dolasku u Australiju, spavao u hotelu “Skajtauer”, koji je najviša zgrada u Brizbejnu. Nije propustio priliku, naravno, da se slika pored Sidnejske opere, a kad je stigao u Melburn, i bacio pogled sa 14. sprata hotela u kom su odseli, samo je konstatovao:

– Melburn na vodi.

Članovi benda neće odložiti pasoše ni po povratku iz Australije. Već 30. novembra i 1. decembra čekaju ih dva koncerta u Minhenu.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

LEGENDA... Zoranu Simjanoviću nagrada za životno delo u muzičkom stvaralaštvu

Next post

NEUMORNI I NEUMERENI... Rolling Stones turneji dodali još 13 koncerata

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *