Home»Muzika»OVU PRIČU POČEO JE JOŠ DALEKE 1978… Žan Mišel Žar objavio novi studijski album, nastavak serijala “Equinoxe”

OVU PRIČU POČEO JE JOŠ DALEKE 1978… Žan Mišel Žar objavio novi studijski album, nastavak serijala “Equinoxe”

4
Shares
Pinterest Google+
Žan Mišel Žar/Photo: facebook@jeanmicheljarre
Žan Mišel Žar/Photo: [email protected]

Legenda elektronske muzike Žan Mišel Žar predstavio je javnosti novi studijski album “Equinoxe Infinity” i tako nastavio priču započetu 1978. godine, kad je objavljen “Equinoxe”.

Ali nije ovo samo nastavak priče, ovo je ujedno i nastavak njegove vizije budućnosti, kako opstanka ljudske rase, tako i ove predivne planete.

– Inspiracija za novu muziku došla je kad sam pitao sebe šta se dogodilo posle posmatrača koje sam imao na naslovnici “Equinoxa”, točno 40 godina nakon objavljivanja. Za mene, u to vreme, naslovna strana albuma je ilustrovala budućnost naše planete koju gledaju i nadgledaju, a nastavljalo se na crni predosećaj oko naslovne ilustracije. Pitao sam se šta se dogodilo s posmatračima toekom godina, šta su oni videli, šta vide umesto nas u budućnosti. I onda sam zamislio da su postali zviždači, upozoravajući nas na moguću evoluciju čoveka i naše planete u smislu rešavanja klimatskih promjena i suočavanja s tehnologijom i veštačkom inteligencijom – rekao je JMJ i zapitao se hoće li budućnost biti mirna, zelena i plava, ili će budućnost biti apokaliptična i užarena.

Time je opisao svoju inspiraciju za muziku kao soundtrack dva zasebna sveta pa je zamolio mladog grafičkog dizajnera iz Češke, Filipa Hodasa, koga je otkrio putem Instagrama, da uzme posmatrače Majkla Grendžera i razdvoji ih u odvojene vizije koje je imao u glavi, da napravi dva zasebna dizajna za isti album, delom sunčana, delom tamna, dok je i dalje misterija ono šta zaista stoji ispred nas u budućnosti.

“Equinoxe Infinity” je 20. studijski album velikog Žan Mišel Žara, muzičkog vizionara i čoveka koji je postavio temelje elektronske muzike, koja je kao i planeta otišla u pogrešnom smeru.

Žan Mišel Žar/Photo: facebook@jeanmicheljarre
Žan Mišel Žar/Photo: [email protected]
Previous post

Organizam kreće u osvajanje regiona... Prvi koncert 30. novembra u Elektropioniru

Next post

I to je pozorište... Deseti rođendan teatar Le Studio proslaviće izložbom fotografija i "Play your role" tematskom žurkom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *