Home»Kultura»I to je pozorište… Deseti rođendan teatar Le Studio proslaviće izložbom fotografija i “Play your role” tematskom žurkom

I to je pozorište… Deseti rođendan teatar Le Studio proslaviće izložbom fotografija i “Play your role” tematskom žurkom

5
Shares
Pinterest Google+

Tetar Le Studio kao pozorišnu trupu osnovali su pre deset godina scenografkinja Sanja Maljković i reditelj i glumac Žan Batist Demarinji.

U svojoj prvoj deceniji, ovo malo privatno pozorište od trupe preraslo je u repertoarsko pozorište sa sopstvenom scenom i kontinuiranim repertoarom poslednjih šest godina.

Le Studio predstavlja sasvim drugačiji koncept pozorišta – u Poenkareovoj 26, pozorište postaje mesto za izlazak.

Photo: Jelena Jeremić
Photo: Jelena Jeremić

Ovo sasvim neobično pozorište više liči na dnevnu sobu gde je atmosfera intimna, udobna i prijateljska. Publika nije samo nemi posmatrač već ravnopravni učesnik u stvaranju umetničke magije koja se posle predstave može nastaviti druženje sa glumcima i autorima uz piće i muziku u baru.

Svakog petka i subote u ovom neobičnom ambijentu izvodi se jedna od 11 autorskih predstava ili gostujućih trupa, ali se organizuju i koncerti i izložbe.

Glumci su bivši i sadašnji polaznici Škole glume koju vode Sanja i Žan, a kojih godišnje kroz školu prođe oko 30. Oni igraju rame uz rame sa kolegama profesionalcima, a po talentu i veštini za njima nimalo ne zaostaju.

Mlada grupa svežih i talentovanih lica bavi se društvenim, političkim i psihološkim temama, kao i raznim pozorišnim formama i žanrovima.

Photo: Jelena Jeremić
Photo: Jelena Jeremić

U subotu, 24. novembra, vrata ovog teatra biće otvorena za staru i novu publiku i sve one koji žele da zajedno sa članovima pozorišta proslave jubilej.

Tom prilikom će u 21:00 čas biti otvorena prva samostalna izložba fotografija nastalih u Le Studiju – “I to je izložba”, mlade umetnice Jelene Jeremić.

Posle otvaranja sledi tematska žurka “Play your role” na koju gosti mogu doći maskirani u svoje omiljene junake iz književnosti, filma ili stripa, a očekuju ih i specijalni muzički gosti. Ulaz na žurku je slobodan.

Previous post

OVU PRIČU POČEO JE JOŠ DALEKE 1978... Žan Mišel Žar objavio novi studijski album, nastavak serijala "Equinoxe"

Next post

Veče posvećeno pesniku Bošku Obradoviću i Atomskom skloništu u Akademiji 28

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.