Home»Kult»OBJAVLJENI TRANSKRIPTI SASLUŠANJA LENONOVOG UBICE PRED ODBOROM ZA USLOVNU SLOBODU… Čepmen se kaje: Stidim se zbog onog što sam uradio

OBJAVLJENI TRANSKRIPTI SASLUŠANJA LENONOVOG UBICE PRED ODBOROM ZA USLOVNU SLOBODU… Čepmen se kaje: Stidim se zbog onog što sam uradio

5
Shares
Pinterest Google+
Mark Čepman/Photo: YouTube printscreen
Mark Čepman/Photo: YouTube printscreen

Mark Dejvid Čepmen, ubica Džona Lenona, kome je u avgustu odbor za pomilovanja deseti put odbio zahtev za puštanje na uslovnu slobodu, rekao je da napokon oseća stid zbog onoga što je učinio, piše The Rolling Stone.

– Pre 30 godina nisam mogao reći da osećam stid, ali sada znam šta je stid – rekao je Čepmen na saslušanju.

Kako piše AP, dodao je da je, kako su godine prolazile, osećao sve više i više stida.

Iako je saslušanje pred odborom u Njujorku održano u avgustu, transkript je objavljen pre nekoliko dana. Odbor je odbio njegov zahtev, uz obrazloženje da bi to ublažilo ozbiljnost njegovog zločina, kao i da bi moglo ugroziti javnost, u slučaju da ga neko napadne zbog osvete.

Na saslušanju je prepričao događaje od 8. decembra 1980. godine kada je nabavio Lenonov autogram, pa ga ubio nekoliko sati kasnije. Rekao je da se borio s odlukom da li da ga ubije ili ne, s obzirom da je Lenon bio ljubazan prema njemu.

Džon Lenon/Photo: facebook@johnlennon
Džon Lenon/Photo: [email protected]

– Bio sam previše zaokupljen tom idejom. Sećam se da sam pomislio: “Hej, dobio si autogram na albumu, potpisao ti ga je, samo idi kući”. Ali, nije bilo šanse da samo tako odem kući – rekao je Čepmen.

Ubistvo sada smatra besmislenim, i ističe da je samo tražio popularnost, kao i da nije osećao nikakvo neprijateljstvo prema pokojnom Lenonu.

Ipak, odabrao je da upotrebi šuplje metke koji su smrtonosniji od običnog metka.

– Osigurao sam da ga meci ubiju. Odmah nakon zločina bio sam zabrinut da nije patio – rekao je.

Čepmenu su poslednji put pre ovoga odbili uslovnu 2016. godine. Tada je odbor dao slično objašnjenje, ističući da bi njegovo puštanje bilo nespojivo s dobrobiti društva, kao i da bi omalovažilo ozbiljnost zločina, te da bi to bilo podrivanje poštovanja zakona.

HL/Izvor: Hina

Previous post

BAJAGA PRED KONCERT U ARENI: Samo u Beogradu imam tremu...

Next post

I TRAMP JE BIO NJEGOV FAN... Elvisu Prisliju posthumno dodeljena Predsednička medalja slobode

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *