Home»Muzika»Homeland»PROCES JE PONOVO TU… Niški ska bend se aktivirao posle dve godine i sprema treći album

PROCES JE PONOVO TU… Niški ska bend se aktivirao posle dve godine i sprema treći album

4
Shares
Pinterest Google+
Proces/Photo: facebook@proceska
Proces/Photo: [email protected]

Posle više od dve godine pauze, niški ska/reggae/punk bend Proces je ponovo krenuo sa radom. Grupa Proces trenutno snima svoj treći album, i planira da u narednih mesec dana izbaci prvi promo singl.

Paralelno sa snimanjem albuma, bend kreće sa svirkama kako bi se vratio u formu za aktivniji angažman u cilju promocije novog albuma, za koji se očekuje da će izaći na proleće 2019, tačno deset godina od poslednjeg izdanja pod nazivom “MySka Pesma”.

Proces će posle duže pauze svirati u Beogradu, i to u Dušanovoj ulici, u klubu Atom Akademija, 30. novembra. Gosti će im biti sedmočlani ska bend iz Beograda Skadrilla. Do kraja kalendarske godine planiraju se koncerti u Zrenjaninu, Novom Sadu, Somboru i Požarevcu, a o tačnim datumima svirki biće detaljnog obaveštenja u narednom periodu.

Proces/Photo: facebook@proceska
Proces/Photo: [email protected]

Proces svira od 1995. godine. Iza sebe ima dva studijska albuma, mnogo koncerata, nastupa i nekoliko spotova.

Prvi album grupa je izdala za izdavačku kuću Lithium records iz Skoplja 2003. godine. Album nosi naziv Dušanova ulica, na kome se nalazi devet pesama. Sa tog albuma se izdavaja par pesama za koje su snimljeni spotovi: “Dušanova ulica”, “Novac” , ”Moj san” i “Bezbrižno”. Drugi album pod nazivom MySka Pesma” izlazi 2009 godine. Novih devet pesama predvodi pesma “Ja sam tu “ i pesma “Rio” čiji spot je emitovan na MTV, a sa tom pesmom grupa Proces dugo se nalazi na prvom mestu top liste Gruvanje RT Vojvodine.

Kao jedan od nekoliko bendova u našoj zemlji koji sviraju ska, Proces je svirao na svim bitnijim festivalima u Srbiji i van nje.

Previous post

ČISTA NOSTALGIJA... Na koncertu "Volim osamdesete“ 26. novembra u Sava centru Slađana Milošević, Gile, Davorin Bogović, Tanja Jovićević, Aerodrom...

Next post

IMAGINE DRAGONS - ORIGINS: Povratak s tamne strane...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *