Tower Rock Fest, festival autorskih bendova Srbije od 22. do 24. novembra u Vršcu

0
35
Photo: Promo
Photo: Promo

Udruženje muzičara Vršca SAX i Centar Millennium, u saradnji sa PGP RTS-om i Bunt Festivalom, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, organizuju šesti po redu festival autorskih bendova – Tower Rock Fest od 22. do 24. novembra.

Tokom tri festivalske večeri u Studiju vršačkog Centra MIllennium publika će imati priliku da čuje 14 bendova koji će koncertno predstaviti svoj autorski i izvođački potencijal.

Keni nije mrtav /Photo: Promo
Keni nije mrtav /Photo: Promo

Prvog dana festivala, u četvrtak, 22. novembra nastupaju bendovi:
Znoj (Pančevo)
Acidfather (Srbobran)
Keni nije mrtav (Kruševac)
DRAM (Beograd)
The Filters (Beograd).

Nemesis/ Photo: AleX
Nemesis/ Photo: AleX

Drugi dan festivala, petak, 23. novembar rezervisan je za:
Amorf (Vršac)
SickTer (Negotin)
Nemesis (Beograd)
Hurleur (Negotin)
Aleksandar Jerković Band (Vršac).

Viva Vops/Photo: AleX
Viva Vops/Photo: AleX

Trećeg dana festivala, usubotu 24. novembra publici će se predstaviti:
Framework (Mladenovac)
Zemljotres (Aradac)
Hadži prodane duše (Užice)
Viva Vops (Beograd).

Tower Rock Fest je muzički festival koji se održava u Vršcu, gradu koji posvećuju pažnju rok kulturi i istorijatu rokenrol scene.

Tokom proteklih godina održan je veliki broj rok koncerata, a prigodnim manifestacijama obeleženo je i 35, 40, 45 i 50 godina rokenrola u Vršcu (prvi rok koncert u gradu održan je 1963).

Pokretanje i održavanje festivala Tower Rock Fest napor je male grupe ljudi iz Udruženja muzičara Vršca SAX, a premijerno izdanje održano je 2004. godine.

Hadži prodane duše/ Photo: Facebook @Gitarijada
Hadži prodane duše/ Photo: Facebook @Gitarijada

Posle desetogodišnje pauze festival je nastavio svoj život i od 2014. tradicionalno se održava u Vršcu uz učešće manje ili više afirmisanih i pre svega autorskih sastava iz raznih krajeva Srbije.

Organizatori festivala su uvereni da podršku autorskom umetničkom stvaranju treba pružiti u najvećoj mogućoj meri, jer ovakva manifestacija aktuelizuje vrednosti koje rok kultura nosi sa sobom i motiviše nove generacije.

Činjenica da su ovogodišnji, šesti po redu Tower Rock Fest podržali Bunt Rock Festival i PGP RTS dovoljno govori u prilog pozivu da posetite Vršac i od 22. do 24. novembra uživate u nastupima odličnih autorskih bendova Srbije. Ulaz na festival je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime