Home»Muzika»Homeland»PREMIJERA NA VELIKI PRAZNIK… Objavljen spot za “Oslobodi me” – duet Najde i Ace Seltika

PREMIJERA NA VELIKI PRAZNIK… Objavljen spot za “Oslobodi me” – duet Najde i Ace Seltika

7
Shares
Pinterest Google+
Najda & Deliverance feat. Aca Celtic/Photo: YouTube printscreen
Najda & Deliverance feat. Aca Celtic/Photo: YouTube printscreen

Numera “Oslobodi me” koji su zajednički snimili Najda (ex Smak) i njegov bend Deliverance sa Acom Seltikom, frontmenom Orthodox Celts, kao gostujućim vokalom, dobila je svoj video spot.

Video je snimljen u produkciji “Multimedia Design Studio” iz Niša, u režiji Miroslava Mitića, a sniman je na autentičnim lokacijama niške tvrđave. U spotu su svoj doprinos dali i članovi viteškog udruženja “Zmajeva griva” iz Niša, kao i nekoliko članova viteških udruženja iz nekoliko evropskih zemalja.

Sama pesma je obrada klasika britanske grupe The Mission “Deliverance”, a pored duetske verzije snimljena je i verzija na engleskom jeziku koju peva Aca Seltik i verzija na srpskom koju peva Najda. Srpsku verziju teksta napisao je, po motivima originala, književnik Dejan Stojiljković.

Deliverance su:
Dejan Najdanović Najda – gitare, glas
Milan Stanimirović – bas
Nemanja Najdanović – gitare
Vladan Božilović Boža – bubnjevi
Najda & Deliverance feat. Aca Celtic/Photo: YouTube printscreen
Najda & Deliverance feat. Aca Celtic/Photo: YouTube printscreen

Sve tri verzije našle su se na limitiranom izdanju CD singla (samo 500 primeraka) koji je deljen besplatno uz strip “Duge noći i crne zastave” u izdanju “System Comics”.

Pesmu besplatno možete skinuti sa zvaničnog sajta grupe, na OVOJ ADRESI.

Pesma je imala premijeru na Vidovdan, 28. juna, a spot izlazi na Đurđic 16. novembra u sklopu obeležavanja godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu i u čast svetog Đorđa koji je bio svetac izuzetno poštovan od strane srpskih, grčkih, britanskih i ostalih vojnika koji su zajednički učestvovali u proboju Solunskog fronta i izvojevali pobedu nad Centralnim silama. Između ostalog, sveti Đorđe je bio poznat i kao “Pobedonosac”.

Na sajtu benda će uskoro biti dostupan i kompletan singl sa sve tri verzije pesme u mp3 i WAV formatu. Pesma je Snimana u studiju “Boža” u Jagodini tokom maja i juna 2018.

 

Previous post

Da li ste za dobar bluz... Raw Hide u subotu u Akademiji 28

Next post

U čast 65 godina od osnivanja... Dani Centra za kulturu "Vlada Divljan"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *