Home»Muzika»Macha Gharibian Trio 16. novembra u Starom Bitefu

Macha Gharibian Trio 16. novembra u Starom Bitefu

4
Shares
Pinterest Google+
Macha Gharibian/ Photo: Promo
Macha Gharibian/ Photo: Promo

U petak, 16. novembra, u klubu Soul Society, beogradski klupski koncert održaće internacionalna zvezda jazz/fusion/folk muzike Macha Gharibian, u pratnji svog trija.

Slušalačka recepcija je pronalazi kao umetnika originalnog stila, stvaraoca muzike sastavljene od orijentalnog jazza, neo klasike, sa izletima u polje pop folk muzike.

Macha, kao eterična pijanistkinja i moćna pevačica, muziku pretvara u intenzivne i čarobne komade umetnosti. Njena muzika se izrodila u finu mešavinu jazza i folka, negde na putu između Pariza, Erevana i Njujorka.

Počela je da svira kao jako mlada. Posle treninga klasičnog klavira u Parizu, diplomirala je na Ecole Normale de Musique univerzitetu.

Pažnju svetske publike i muzičke kritike privukla je kada objavila prvi album “Mars” koji Magazin French News Liberation smatra jednim od najvećih muzičkih iznenađenja 2013. godine. Drugo izdanje pod nazivom “Trance Extended” (2016) postavlja je visoko izvan klasifikacija i kategorija.

Krenula je u Njujork 2005. godine gdje je otkrila jazz i improvizacijsku muziku pod vodstvom Ralph Alessi, Jason Morana, Ravi Coltrane, Uri Caine. Zbog improvizacije prešla je most između klasične muzike i jazza i počela da stvara svoj lični stil.

Po povratku u Francusku, bavila se i pisanjem muzike za teatar i za film. Od tada je Macha na turnejama sa mnogim Francuskim jazz muzičarima, kao što su Lena Chamamyan, Cherif Soumano, Papiers d`Armenies, Bratsch…

Njen sastav čine: Macha Gharibian (piano – vocals), Mauro Gargano (contrebasse) i Fabrice Moreau (batterie)

Vrata kluba se otvaraju u 22:00 časa, a cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Previous post

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."... Preminuo Daglas Rejn, glumac koji je dao glas HAL-u 9000 u Kjubrikovoj "Odiseji 2001"

Next post

"Kradljivci" otvaraju FAF... Predstavljen program 24. Festivala autorskog filma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *