Home»Muzika»EYOT proslavlja deset godina rada velikim koncertom u niškom Narodnom pozorištu

EYOT proslavlja deset godina rada velikim koncertom u niškom Narodnom pozorištu

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Niški muzički sastav Eyot obeležiće deset godina postojanja velikim nastupom u Narodnom pozorištu u Nišu, u subotu 17. novembra sa početkom od 20:00 časova.

Eyot, bend izvan svih žanrovskih ograničenja na našoj muzičkoj sceni postigao je ono najteže: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu.

Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su ukupno četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji.

Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Eyot je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Garana Jazz Festival (Rumunija), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), DOK fest Munchen (Nemačka), Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja), kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šangaju…

Do sad su objavili albume: “Horizon” (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), “Drifters” (Neuklang, 2013), “Similarity” (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji “Innate”, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz).

Muziku i aranžmane za “Innate” potpisuju Dejan Ilijić i Eyot, a snimatelj je bio legendarni Stiv Albini, u čikaškom studiju Electrical Audio.

Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je Eyot između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

Ove jeseni, povodom deset godina rada benda objavili su “Koncert za prirodu” koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500 metara.

Ulaznice za koncert u Nišu dostupne su u klubovima Vinil, Julijan Djupon, Truba i Gnezdo kao i u Vintejdž šopu i Agenciji Travego, a na dan koncerta biće dostupne samo na biletarnici Narodnog pozorišta u Nišu.

Posle koncerta u Nišu u nedelju, 2. decembra Eyot će nastupiti u Beogradu u Sava Centru u okviru manifestacije Nišville u Beogradu. Ulaznice za taj događaj možete potražiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Previous post

NEMA SPAVANJA... POČINJE NO SLEEP FESTIVAL, sve do nedelje više od 100 izvođača na 12 lokacija u Beogradu

Next post

SAKSOFONISTA RASTKO OBRADOVIĆ PRED KONCERT U BEOGRADU o iskustvima iz Norveške, novom albumu, saradnji sa Bojanom Z...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *