Posle premijere u Madridu, “Vrli novi svet” stiže u Madlenijanum…

0
81
Vrli novi svet/ Photo: Emilio Tenorio

Posle uspešne premijere u Madridu, predstava “Vrli novi svet” stiže u Beograd 4. decembra na Veliku scenu Opere i teatra Madlenianum. 

“Vrli novi svet” je plesno-dramska predstava koja se temelji na istoimenom delu Oldusa Hakslija i koja se bavi pitanjem: Šta nas čini ljudima?

Dehumanizacija novog sveta, sterilnost i odsustvo individualnosti koju je Haksli početkom prošlog veka samo naslućivao, danas, nepunih 100 godina kasnije postaju realnost. Šta više, dehumanizacija prelazi u hiperhumanizaciju, a individualnost je prenaglašena.

Vrli novi svet/ Photo: Emilio Tenorio
Vrli novi svet/ Photo: Emilio Tenorio

“Vrli novi svet” je priča o sukobu naivnog čoveka “divljaka” sa moralom i politikom novog doba. “Vrli novi svet” predstavlja jasnu viziju neuravnotežene, tehnološki napredne sadašnjosti u kojoj se ljudi kloniraju, društveno indoktriniraju i farmakološki anesteziraju da bi se što bezbolnije uklopili u  algoritmički poredak, a sve po cenu njihove slobode, ljudskosti i duše.

U “Vrlom novom svetu” svi su srećni, svi su jedinstveni i svi su zadovoljni plasiranom slikom svog života.

U predstavi igraju glumicaHuichi Chiu, plesači Adrián Díaz Rodríguez, David Mazón Fierro, Mario Olave Jiménez i Zoe Sepúlveda Merino. Muzičar je Fernando Leria Jiménez.

Ulaznice za predstavu “Vrli novi svet” možete da nabavite na blagajni Madlenijanuma.

Vrli novi svet/ Photo: Emilio Tenorio
Vrli novi svet/ Photo: Emilio Tenorio

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime