Home»Fun»Beastie Boys posle 20 godina otkrili kome je upućena kultna pesma “Sabotage”

Beastie Boys posle 20 godina otkrili kome je upućena kultna pesma “Sabotage”

6
Shares
Pinterest Google+
Beastie Boys/Photo: YouTube printscreen
Beastie Boys/Photo: YouTube printscreen

Američka hip-hop grupa Beastie Boys ukoričila je svoja sećanja, priče, anegdote i fotografije u “Beastie Boys Book”, gde su, između ostalog, otkrili kako je nastala legendarna pesma “Sabotage”.

“Sabotage” je prvi put objavljen 1994. godine kao pesma koju su snimili za album “Ill Comunication”, a posle toga je obrađivana u više verzija. Bio je to prvi singl sa novog albuma koji se pojavio iznenadno i ušao u legendu.

Iako je pesma postala planetarno popularna, ostalo je nepoznato ko tu koga sabotira, šta ko ne može da podnese i šta je to planirano, a ništa od toga nije postalo jasnije ni kad se na internetu pojavio tekst pesme.

Odgovor se pojavio nakon više od dve decenije u neobičnoj biografiji nazvanoj “Beastie Boys Book”, prenosi magazin Rolling Stone.

Odgovor je apsolutno u duhu grupe Beastie Boys, banalan i otkačen.

Od početka je bilo poznato da je “Sabotage” himna protiv autoriteta, ali je sada postalo jasno da je “autoritet” zapravo njihov dugogodišnji tonac Mario Kaldato Džunior. Momci su po običaju ušli u raspravi na snimanju albuma, jer nisu bili sigurni u vezi pravca kojim idu i zvuka na albumu.

– To je fin način da se kaže da mu je pukao film. I onda bi se naljutio i krenuo da viče na nas da treba da završimo nešto, bilo šta, bar jednu pesmu. Gurao bi odvratne instrumentale koje smo napravili samo da bismo imali nešto gotovo, što bi nas približilo završavanju albuma – navodi se biografiji benda.

Ad-Rock se na kraju odlučio za vrištanje i punk pristup samo da bi nervirao tonca Marija, i to tako što će ga prozivati u pesmi.

– Mislio sam da bi bilo smešno da napišem pesmu o tome kako je Mario taj koji nas usporava, kako pokušava sve da upropasti i sabotira naša velika umetnička dela – rekao je Ad-Rock otkrivši kako je nastala legendarna pesma “Sabotage”.

HL/Izvor: klix.ba

Previous post

Naslov ove vesti... piše u oblačićima... Vidimo se u Lazarevu

Next post

Ana Avramov objavila debi EP "Open Heart"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *