Home»Muzika»U2 izveli uživo “Dirty Day” prvi put posle 25 godina… a Bono priznao: Sve ovo radimo da bi svojim očevima poručili – “nisam kao ti”

U2 izveli uživo “Dirty Day” prvi put posle 25 godina… a Bono priznao: Sve ovo radimo da bi svojim očevima poručili – “nisam kao ti”

5
Shares
Pinterest Google+
U2/Photo: YouTube printscreen
U2/Photo: YouTube printscreen

“Zoorop” hit nisu svirali od poslednjea Zoo TV turneje 1993. godine.

U2 su samo nekoliko dana daleko od završetka svetske turneje Experience + Innocence,  ali oni i dalje eksperimentišu sa setlistom sve do velikog finala u Berlinu, 13. novembra.  U petak uveče u Dablinu, u irskoj 3Areni, razbili su kalup i odsvirali “Dirty Day”, pesmu koju nisu ni “takli” od poslednjeg dela Zoo TV turneje pre 25 godina.

Pre nego što je počeo pesmu, Bono je domaćoj publici ispričao o počecima benda u severnom Dablinu i uticaju njihovih očeva na njih kao tinejdžere.

– U2 je bio naš način da izađemo iz njihove senke – rekao je Bono. – Naš način da pričamo našim očevima, da im kažemo “nisam kao ti “.

Na velikim ekranima su potom prikazane fotografije očeva članova benda.

– Moj otac Bob me nije previše ozbiljno shvatao – dodao je Bono. – Ali, mogao je da vidi da sam i sam dobro radio. Dao mi je puno saveta. Još uvek mogu da čujem njegov glas dok pevam.

Pogledajte kako je bilo u Dablinu:

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Šta Muse i Imagine Dragons imaju zajedničko... osim što su im albumi objavljeni istog dana

Next post

Smashing Pumpkins objavili "Knights of Malta", novi singl inficiran gospelom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *