Home»Kult»Šerbedžija vs Štulić (Part II): Ako Džoni kaže da se nismo družili, onda nismo

Šerbedžija vs Štulić (Part II): Ako Džoni kaže da se nismo družili, onda nismo

5
Shares
Pinterest Google+
Rade Šerbedžija/Photo: facebook@Rade Serbedzija official
Rade Šerbedžija/Photo: [email protected] Serbedzija official

Rade Šerbedžija je na konferenciji povodom koncerta u Beogradu, prepričavao anegdote iz druženja sa Džonijem Štulićem. Tom prilikom je objasnio i zašto se mini turneja po Srbiji zove po Štulićevom stihu: “Meni se duše od tebe ne rastaje”.

– Mi smo oduvijek bili dobri prijatelji. Znao je da dođe kod mene kući u ponoć, u neke sitne sate, pa bismo šetali po Zagrebu i ćutali. Najljepše se ćuti sa Štulićem, jer je on veliki brbljivac, haha! To je ljubavna poruka njemu – otkrio je glumac, dodavaši da mu je Štulić pjesmu “Meni se dušo od tebe ne rastaje” dao za jednu njegovu predstavu.

Samo dan kasnije, povodom ove izjave oglasio se i čuveni muzičar demantujući da se družio sa Šerbedžijom.

– Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pjesmu, niti su ikad bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pjesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, štaviše, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja – rekao je Džoni za RTS.

Odmah potom, oglasio se i Šerbedžija, odgovorivši u svom maniru.

– Ako Džoni kaže da nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pjesmu za predstavu ‘Hrvatski slavuj’, koju sam režirao 1990, onda mi nikada nije dao tu svoju pjesmu. I moje predstava nije počinjala pjesmom ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’. Ako kaže da nismo šetali zagrebačkom Ilicom ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu mog sina i nismo nikada šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da nikada nije zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda nisam nikada sjeo na avion i doletio na njegov koncert. I ako kaže da nismo nikada, on, Mile Rupčić i ja pili crno vino i pjevali ‘Jano mori, Jano mori, Jano dušo’, onda nismo pjevali pjesme i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže – rekao je glumac za N1.

Šerbedžija je dodao da “od početka oseća prema Džoniju lijepo i iskreno prijateljstvo”.

– Žao mi je, ako je to bilo samo s moje strane. Ja ću i dalje voljeti njegove pjesme, jer one se ne mogu nego voljeti.

HL

Previous post

I bi Kolja...  

Next post

Šta Muse i Imagine Dragons imaju zajedničko... osim što su im albumi objavljeni istog dana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *