Home»Muzika»Pol Makartni bira obožavaoca koji će s njim pevati duet na stejdžu u Liverpulu

Pol Makartni bira obožavaoca koji će s njim pevati duet na stejdžu u Liverpulu

2
Shares
Pinterest Google+
Pol Makaretni/Photo: facebook@PaulMcCartney
Pol Makaretni/Photo: [email protected]

Legendarni Bitls Pol Makartni s novim studijskim albumom obilazi svet i promoviša ga na koncertima, velikim i malim.

Poseban koncert je sigurno u Liverpulu, odakle ptiču Beatlesi, a da ga učini još posebnijim pozvao je obožavaoce da se prijave na nagradnu igru u kojoj bira fana koji će s njim pevati duet na pozornici. Da stvar bude još bolja, taj obožavalac će dobiti besplatnu avionsku kartu, smeštaj u hotelu i VIP ulaznicu i to ne samo za sebe, nego i još jednu osobu.

Možete da učestvujete ako posetite OVAJ LINK.

Album “Egypt Station“ dolazi pet godina posle njegovog zadnjeg albuma “NEW”. Zanimljiva informacija je i da je naslovnica albuma zapravo jedna od slika (istog naziva) koju je Makartni sam napravio i time pokazao svoj talenat i za slikanje. Nije se ustručavao ni da kaže svoj komentar oko imena albuma:

– Svidelo mi se to ime jer svaka pesma predstavlja određenu stanicu i sve pesme su složene na taj način. Ja to sve zamišljam kao da su stanice snova iz kojih proizlazi muzika.

Ceo album kao da predstavlja svojevrsni film o putovanju. Između prve pesme s albuma, instrumentala naziva “Station I”, do poslednje, instrumental “Station II”, pesme pokazuju kako Makartni opisuje određeno mesto i trenutak pre transporta na sledeću lokaciju. Stanice na putu, između ostalih, uključuju i svevremensku himnu u njegovom stilu (“People Want Peace”), kao i akustične meditacije o njegovom životu danas (“Happy With You”). Uz dosad predstavljene pesme “Fuh You”, “Come On To Me” i “I Don’t Know”, vidi se da se radi o veoma zanimljivom putovanju kroz različite muzičke ere i lokacije. Album se snimao na potezu London – Los Anđeles – Suseks. Produkciju potpisuje Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters), osim jedne pesme za čiju produkciju je zaslužan Rajan Teder (OneRepublic).

 

Previous post

Preminuo Dražen Janković Drale, klavijaturista Zabranjenog pušenja i jedan od osnivača Novog primitivizma

Next post

MA, TIJANA JE... ČUDO: Koncert pop pevačice 16. decembra u SNP u Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *