Home»Muzika»Homeland»RIBLJA ČORBA NA TURNEJI PO AUSTRALIJI, a potom stiže novi, “mračniji” album

RIBLJA ČORBA NA TURNEJI PO AUSTRALIJI, a potom stiže novi, “mračniji” album

4
Shares
Pinterest Google+
Riblja Čorba/ Photo: Jugoslav i Jakša Vlahović
Riblja Čorba/ Photo: Jugoslav i Jakša Vlahović

Grupa Riblja čorba u petak u Brizbejnu počinje australijsku turneju koja obuhvata četiri koncerta. U subotu sledi Sidnej, svirka u Melburnu zakazana je za 16. novembar, a u Pertu za 17. novembar.

– Ulaznice idu “kao lude” – raspoloženo je pred put rekao frontmen grupe Bora Đorđević. – Prošli put kad smo svirali u Australiji, 2015, Sidnej i Melburn su bili rasprodati.

Ekspedicija u kojoj su i dugogodišnji binski tehničari grupe, Miloš Đurić i Ivan Stanković, doputovala je iz Beograda u Brizbejn preko Ciriha i Singapura, posle 28 sati. Tokom puta, Đorđević je bio inspirisan:

– Kroz prozor provirih, kad ono Cirih – otkrio je rimu iz aviona.

Obožavaoci čuvenog srpskog benda koji ove godine slavi četiri decenije postojanja, pored brojnih hitova, biće u prilici da čuju i nekoliko pesama sa 20. albuma “Da tebe nije”, koji grupa trenutno snima u beogradskom “Studiju O”. Bora je odlučio da, odmah posle ovog izdanja na kom će dominirati ljubavne i vedrije numere, izađe još jedan, “mračniji” album, jer mu se, kako kaže, u stvaralačkom procesu nagomilalo “težih” pesama, koje govore o ozbiljnim društvenim temama.

Mnogo puta iskazanu ljubav prema psima Bora potvrđuje i na novom albumu, gde će se jedna od pesama zvati “Pasji život”. Nije ni čudo, s obzirom na to da je slavni roker počasni član društva za zaštitu životinja “Levijatan”, kao i počasni predsednik još jednog udruženja tog tipa, “Kerber” iz Banjaluke.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

Kad prijatelji, kolege i fanovi zovu na koncert... Pogledajte video poziv za nastup benda E-Play u DOB-u

Next post

Classic rock, blues rock, 80’s rock... Best Before CRCB 10. novembra na Marini Sv. Nikola

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *