Home»Muzika»Šinobusi otvaraju sedmi novosadski Pozitivan koncert

Šinobusi otvaraju sedmi novosadski Pozitivan koncert

5
Shares
Pinterest Google+
Šinobusi/ Photo: Petar Lazović
Šinobusi/ Photo: Petar Lazović

Sedmi novosadski Pozitivan koncert biće održan 1. decembra u Shamrock baru. Ove godine koncert će otvoriti Šinobusi koji specijalno za ovu priliku spremaju akustični set što ne izvode često te je sedmi Pozitivan koncert događaj koji se ne sme propustiti ukoliko ste ljubitelji bluza, roka i naravno Šinobusa.

Šinobusi se kreću po šinama rok, bluz i pop muzike. Tekstovi su većinom na srpskom jeziku i često su poetski obojeni. Od sredine 2005. godine, od kada bend počinje intenzivnije nastupati, Šinobusi su održali preko 500 nastupa u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Švajcarskoj.

Prvim albumom “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama” (2005) započeli su svoje diskografsko putovanje. Dve godine kasnije objavili su drugi album “U pravcu jablanova”, a “Vagon za provetravanje tunela” predstavili su 2010.

Krajem 2013. godine objavljen je album pod nazivom “Nebo od skaja”, a bend je proslavio desetogodišnjicu rada. Prošle godine objavili su peti studijski album “Ljubav i dalje diše”.

Šinobusi/ Photo: Marina Pešić
Šinobusi/ Photo: Marina Pešić

Tokom svih ovih godina svojim pesmama i muzikom osvajali su publiku širom zemlje, regiona, ali i Evrope, a 1. decembra pred domaćom publikom u Novom Sadu osvojiće vas još jednom specijalnom akustičnom izvedbom svojih popularnih pesama.

Osim Šinobusa nastupaće još jedan bend čije će ime biti objavljeno uskoro. Ulaz je besplatan, a početak svirke je u 22:00 časa.

Pozitivan koncert u Novom Sadu organizuje Udruženje Prevent u saradnji sa Udruženjem Remiks i Shamrock barom, a uz podršku Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Side.

Kao i prethodnih godina jedan od ciljeva kampanje je obezbeđivanje novogodišnjih paketića za decu koja žive sa HIV-om u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama iz Novog Sada.

Previous post

Dobrodošao, stari prijatelju... Nigerijska blufank legenda Kezaja Džons ponovo stiže u Beograd

Next post

THE MUSE STIŽU U KOMŠILUK... NOVI ALBUM I KONCERTNA TURNEJA BRITANSKOG BENDA  

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *