Home»Muzika»Dobrodošao, stari prijatelju… Nigerijska blufank legenda Kezaja Džons ponovo stiže u Beograd

Dobrodošao, stari prijatelju… Nigerijska blufank legenda Kezaja Džons ponovo stiže u Beograd

4
Shares
Pinterest Google+
Kezaja Džons/Photo: Promo, Musicology Barcaffe Sessions
Kezaja Džons/Photo: Promo, Musicology Barcaffe Sessions

Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Kezaja Džons, nastupiće u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, 28. i 30. novembra, u klubu Bitefartcafe. Iako omiljen gost u Beogradu, Kezaja ovaj put odolazi u pratnji novog sastava i najavljuje novi album koji bi trebalo uskoro da bude u prodaji. Kao jedan od vodećih gitarista i pevača, Kezaj aveć 20 godina predvodi muziku svog žanra, pa ne očekujemo ništa manje od spektakla za pamćenje.

Džons je poznat i po stilu sviranja gitare, koje svojom izuzetno izraženom ritmikom i pokretima ponekad podseća na sviranje udaraljki ili na slep tehniku koju koriste basisti.

Svojom neobičnom tehnikom sviranja, ovaj pevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr, koji sam naziva “blufunk”. Bluefunk je mešavina blues melodije i oštrih ritmova fanka, kao i elemenata joruba muzike.

Beogradska publika imaće priliku da čuje svetske hitove kao što su “Rhythm is love”, “Million miles from home” i “My kind of girl”, ali su njegova izvođenja uživo ono što čini pravu poslasticu i najbolju garanciju za fanki afrožur.

Kako sam kaže, u Beograd rado dolazi:

– Sprska publika je intenzivna, otvorena i spremna da ide tamo gde je muzika vodi. Zato volim da sviram u Beogradu.

Kezajini uzori su Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks, međutim, njegova muzika donosi potpuno novi momentat u afrobeat i mešavinom afričkih ritmova sa fankom i bluzom dobija unikatni momenat i neverovatan drajv koji tera na ples.

HL

Previous post

DRUGI NASTAVAK STIGAO, SAD ČEKAMO TREĆI... ALICE IN CHAINS OBJAVILI SPOT ZA "NEVER FADE"

Next post

Šinobusi otvaraju sedmi novosadski Pozitivan koncert

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *