Home»Muzika»Gile, Magic Bush i “Retko svirane pesme” 10. novembra u klubu Fest

Gile, Magic Bush i “Retko svirane pesme” 10. novembra u klubu Fest

4
Shares
Pinterest Google+
Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev
Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev

Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush održaće koncert pod nazivom “Retko svirane pesme” 10. novembra od 22:00 časa u zemunskom klubu Fest.

– Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće pesama iz filmova, koje sam radio za “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo pesama, ali i pesama Električnog orgazma koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo! – najavljuje Gile.

Frontmen Električnog orgazma je uporedo sa radom u matičnom bendu, pored muzike za filmove, tokom karijere uradio nekoliko izuzetno zanimljivih projekata, kao što su solo album “Evo sada vidiš da može” (1989), ili saradnja sa Vladom Divljanom (1958-2015) na albumima “Rokenrol za decu” (1989) i “Rokenrol bukvar” (1990) i “Lutka koja kaže ne” (1991) u supergrupi Vlada, Gile, Piko i Švaba.

Gile i Magic Bush/Photo: AleX
Gile i Magic Bush/Photo: AleX

Prilikom prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta Eve Braun u DOB-u, Gojković je imao priliku da prvi put nastupi u pratnji Magic Busha, i kaže da mu se “jako dopala kombinacija sa njima, nešto je drugačije od onoga sa Električnim Orgazmom”.

– Pošto mi se već neko vreme muvala po glavi ideja sa izvođenjem retko sviranih pesama, samo mi je kliknulo da je možda baš Magic Bush savršena kombinacija za tako nešto. Imaju zajedništvo unutar svog benda, a ja to jako volim i cenim. Samo smo sad ubacili mene i moje pesme u kombinaciju i desila se neka nova hemija, energija – objašnjava Gile.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribjut benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album “First…”, a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 700 dinara (pretprodaja), a na dan koncerta koštaće 900 dinara.

Previous post

Supergrupa Prophets of Rage objavila video spot s tri nikad dosad objavljene pesme

Next post

Paper Animals predstavili novi singl "Division" i najavili debi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *