VEDAR DUH I BUNTOVNIČKI STAV… to su – The Rumjacks. A takvi su bili i u Božidarcu…

0
73
The Rumjacks/ Photo: Aleksandrar Milovanović
Oglasi

U okviru turneje na kojoj obeležavaju deset godina benda, The Rumjacks je održao svoj prvi koncert u Beogradu, u Božidarcu, 31. oktobra. Pun Božidarac je imao priliku da oseti duh Irske u Beogradu – irske zastave, kiltovi i ostali simboli ove zemlje bili su svuda…

Ali da krenemo hronološki, jer The Rumjacks nije bio jedini bend koji je nastupio. Ircima su se pridružila dva domaća irish punk benda – Cassidy’s Brewery i Scordisci, kao i punk rock bend Blast 77.

Prvi su na binu sa ogromnom energijom izašli Cassidy’s Brewery i odmah zapalili atmosferu svirajući najveće irish punk hitove, a publika im je uzvratila aplauzima i oduševljenjem. Nakon njih, pank rokeri Blast 77 su izašli i sa publikom podelili nešto drugačiji zvuk. Svirali su velike pank hitove sedamdesetih i osamdesetih, a Irsku su u Božidarac vratili Scordisci zaista fenomenalnom svirkom. Sve je bilo spremno za najveće zvezde večeri.

The Rumjacks su koncert otvorili pesmom “A Fistful O’ Roses” i svakom sledećom se atmosfera sve više podgrevala. Nivo apsolutnog ključanja je doživela kada je počela pesma “An Irish Pub Song”. Vedar duh i buntovnički stav Frenkija Meklaflina je verovatno na najbolji način pokazao za šta ovaj bend živi i dodatno doprineo divnoj slici o ovoj večeri. Bend je ispraćen snažnim aplauzom i ovacijama, uz obećanje da će ponovo doći.

The Rumjacks, i posle deset godina karijere, sjajno čuva duh zvuka irske muzike koja postaje sve popularnija u čitavom svetu.

HL/Aleksandar Milovanović

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime