Home»Muzika»Rokenrol bez granica za “rođene negde dole”… Killing Flies iz Melburna i The Gelateens iz Pariza prašili u Svilajncu

Rokenrol bez granica za “rođene negde dole”… Killing Flies iz Melburna i The Gelateens iz Pariza prašili u Svilajncu

4
Shares
Pinterest Google+
Killing Flies/ Photo: Promo
Killing Flies/ Photo: Promo

U okviru svog novog projekta “Ni korak nazad”, Udruženje građana “Rođen negde dole” organizovalo je koncert bendovima Killing Flies iz Melburna i The Gelateens iz Pariza u Caffe Clubu u Svilajncu.

Ova dva benda imala su mini turneju po Srbiji, a pored Svilajnca svirali su u još Beogradu, Požarevacu, Zaječaru i Kladovu.

Koncert je otvorio The Gelateens, bend koji čine vrhunski muzIčari pariske andergraund scene. Postoje oko godinu dana, do sada su koncertno bili aktivni uglavnom po Parizu i ovo im je prva turneja.

Neobičan punk – disco – funk zvuk, uz ritam mašinu, sjajnu pevačicu Sofi, bubnjara Manga, gitaristu Amerikanca Šina Megjara i izuzetnog klavijaturistu Džej Bi-a, učinio je da njihovih 45 minuta budu baš posebno iskustvo.

Odmah za njima krenuo je Killing Flies, bend koji predvodi harizmatični Glen Burns. Postoje od 2016. i aktivni su kada pomenuti Australijanac boravi u Parizu.

Glen je sa Sofi osnovao bend i u početku su nastupali kao duo, da bi im se početkom 2017. pridružila  još tri muzičara, i u martu je Killing Flies snimio i svoj prvi album.

Postava benda je gotovo ista sa The Gelateens samo je amerikanac Šin ustupio svoje mesto na bini basisti Vinsentu, a onda su zapraštale njihove najbolje pesme “Charley Stone”, “Numb fingers”, “Devil bleeds”… Fuzija bluza, kantrija i alternativnog roka dopala se Svilajnčanima.

Sjajan scenski nastup oba benda, u kome prednjači neumorna Sofi, kao i klavijaturista Džej Bi, koji je u stilu Džeri Li Luisa demonstrirao vrhunsko sviračko umeće. Svirali su sat vremena i ovo nezaboravno veče tajanstvenog bluza i neodoljive maglovite poezije, priveli kraju.

Bio je to još jedan uspešno organizovan koncert Udruženja “Rođen negde dole”, čija je najveća vrednost druženje, razmena iskustava i upoznavanje drugih kultura, nacija i jezika.

HL/M.B.M.

Previous post

Mile Kekin i Bajaga u novom animiranom lyrics spotu "Atlantida" kao heroji neke bolje prošlosti...

Next post

Nofler pred svetsku turneju: Ništa nije dobro tako kao živa svirka...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *