Home»Muzika»NA POČETKU I NA KRAJU, UVEK JE BLUES… Bivši gitarista Rundeka i Zabranjenog pušenja objavio singl “Zašto skitaš”

NA POČETKU I NA KRAJU, UVEK JE BLUES… Bivši gitarista Rundeka i Zabranjenog pušenja objavio singl “Zašto skitaš”

4
Shares
Pinterest Google+
Zoran Stojanovič Kizo/Photo: cover
Zoran Stojanovič Kizo/Photo: cover

Pesma “Zašto skitaš” govori o tome kako za pogrešne propuste u životu, nekad ne treba kriviti samoga sebe nego se naprosto radi o lošoj sreći, zloj kobi izraženoj kroz metaforu. Takvom čoveku nije previše izbora ostalo u životu nego da se uzda u ono što je uz ljubav ipak najvrednije u životu, a to je prijateljstvo i da kroz nedaće života ipak prođe dostojanstveno, vedro i hrabro, kaže Zoran Stojanović – Kizo koji potpisuje muziku, tekst i aranžman pesme.

Reč je o prvoj autorskoj blues pesmi kojoj je Kizo udahnuo život posle dugog niza godina koliko je pesma čekala u fioci. Pesma je snimana pod producentskom palicom Ivana Provlekanova. Bas gitaru odsvirao je Mario Kopecki, a na bubnjevima je Zdravko Tabain. Za prateći video zaslužan je Jovan Kliska.

Kizo je publici u regionu dobro poznat po jednom od najdužih angažmana kao resident i izvođač koji je čak 12 godina svakog četvrtka nastupao u kultnom zagrebačkom caffe baru Spunk, što je verovatno najduži angažman u istoriji klupske scene Zagreba.

Osnivač je nekoliko bendova: Abraxas, Housepainters i Veliki bijeli slon, a s poslednjim je objavio dva albuma “Bilo jednom u…” i “Ciganska lepaza”.

  1. godine Kizo je počeo da svira u grupi Zabranjeno pušenje i s njima je radio na albumu “Hapsi sve”.

Kao prateći muzičar svirao je s brojnim poznatim muzičarima širom regiona,  a najponosniji je na saradnju s Darkom Rundekom na albumu “Apokalipso”, kao i na nastupe s pokojnom Margitom Stefanović iz grupe EKV.

HL/Izvor: soundguardian.com

 

Previous post

Nofler pred svetsku turneju: Ništa nije dobro tako kao živa svirka...

Next post

Red Hot Chili Peppers odsvirali koncert iznenađenja u srednjoj školi za Noć veštica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *