Home»Muzika»Homeland»“Hotel Yugoslavia” u SubBeernom centru… Vidiq koncertno promovisao prvi EP i spot za pesmu “Bol”

“Hotel Yugoslavia” u SubBeernom centru… Vidiq koncertno promovisao prvi EP i spot za pesmu “Bol”

4
Shares
Pinterest Google+
Vidiq / Photo: Marko Edge
Vidiq / Photo: Marko Edge

Bend Vidiq predstavio se sinoć nastupom u SubBeernom centru na kome je izveo četiri pesme sa prvog EP-a “Hotel Yugoslavia”, a premijerno je prikazan i spot za numeru “Bol”.

Vidiq bend slobodno se može nazvati i supergrupom, jer ga čine iskusni muzičari iz različitih muzičkih projekata: Milan Stanković (gitara i vokal) poznat po svom radu u plesnoj muzici, kroz svoj projekat SevdahBABY, zatim Milen Zlatanović – Zmo, basista jednog od najznačajnijih srpskih pop-rok sastava Negativ i Andreja Jovanović (bubanj), poznat po svom radu u kaver bendu Coolares, ali i kao muzički producent bendova Kanda kodža i Nebojša, E-Play…

Vidiq/ Photo: Predrag Radisavljević
Vidiq/ Photo: Predrag Radisavljević

Pesme oslikavaju nekoliko pravaca u zvuku benda – “Hotel Yugoslavia” ima prizvuk ex-YU roka odevenog u moderni gitarski zvuk, “Samo igraj” je klasična alternativna rok pesma sa futurističkim efektima, “Ogledalo” ima prizvukom brit-popa i “Bol” je urađena u klasičnom Sijetl grunge maniru.

– Mi volimo da kažemo da je Vidiq zvuk “future rock”, koji je na momente pogled u prošlost, ali to mu je osnova za jedan generalno futuristički izraz. Nedavno smo shvatili da se na srpskoj sceni nije desio pravi Grunge bend, a Vidiq ima i tih elemenata, ali spejsi efekti mu daju prizvuk sadašnjeg momenta ili nekog zvuka budućnosti, onako kako su ga zamišljali muzičari 80-ih. Sve to pomešano daje Vidiq zvuk – kaže Milan Stanković.

EP “Hotel Jugoslavija” (Galama) dostupan je na svim digitalnim servisima za slušanje i preuzimanje muzike, od 30. oktobra.

Previous post

U potrazi za marijačima... Sančo objavio spot za pesmu "Pola čoveka"

Next post

Rediteljski debi Nenada Milosavljevića... Galija predstavila spot za pesmu "Kad bi ti otišla iz ovoga grada"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *