Home»Muzika»TAKVA BITKA ZA PRVO MESTO BILLBOARD TOP 200 LISTE JOŠ NIJE VIĐENA… Greta Van Fleet pobedila u prodaji albuma u SAD, ali Lejdi Gaga i Bredli Kuper ostaju na prvom mestu

TAKVA BITKA ZA PRVO MESTO BILLBOARD TOP 200 LISTE JOŠ NIJE VIĐENA… Greta Van Fleet pobedila u prodaji albuma u SAD, ali Lejdi Gaga i Bredli Kuper ostaju na prvom mestu

4
Shares
Pinterest Google+
A Star is Born/Photo: Promo
A Star is Born/Photo: Promo

Prošlonedeljna trka u prodaji albuma između mlade hard rock senzacije Greta Van Fleet i sountrack albuma Lejdi Gage i Bredlija Kupera u SAD donela je scenario “podeljene liste”.

Prema službenom izveštaju debitanstki album “Anthem Of The Peaceful Army” grupe Greta Van Fleet nametnuo se kao lider u čistoj prodaji primeraka, ali album “A Star Is Born” Gage i Kupera vodi u ukupnoj prodaji, pa je tako ostao na 1. mestu Billboardove liste 200 najprodavanijih albuma u Americi.

Album “Anthem Of The Peaceful Army” prodat je u 75 hiljada fizičkih primeraka u prvoj nedelji prodaje, a tome dodata digitalna prodaja pesama (tzv. TEA, odnosno “track/10”) i SEA streamovi (track streams/1250 za plaćene servise+ track streams/3750 za besplatne servise) doneli su ukupnu prodaju od 82 hiljade primeraka.

Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: [email protected]

Album “Star Is Born” prodat je u 59 hiljada kopija (nalazi se na 3. mestu, iza albuma “Evolution” grupe Disturbed), ali je u ukupnoj prodaji sa SEA i TEA podacima generisao prodaju od 106 hiljada.

A Star is Born/Photo: Promo
A Star is Born/Photo: Promo

Tako će album “Anthem Of The Peaceful Army” grupe Greta Van Fleet zasigurno biti rangiran kao najbolje prodavani album protekle sedmice, ali će “A Star Is Born” zadržati krunu Billboardovih 200.

Prošlonedeljna prodaja fizičkih primeraka (pure sales), izvor: Hits

Greta Van Fleet – Anthem Of The Peaceful Army (75K)
Disturbed – Evolution (65K)
Lady Gaga & Bradley Cooper – A Star Is Born (59K)
LAY – NAMANANA – The 3rd Album (23K)
RM – mono. (18K)

Prošlonedeljna ukupna prodaja (total consumption), izvor: Hits

A Star Is Born (106K)
Future & Juice WRLD – WRLD On Drugs (98K)
Anthem Of The Peaceful Army (82K)
Evolution (71K)
Lil Wayne – Tha Carter V (64K)

Previous post

Halloweena nikad dosta... Ovako Džejson gruva glavnu temu kultnog horora

Next post

MOGLI SMO... SVAŠTA SMO MOGLI... Zrenjaninski Drink or Die objavio spot za pesmu "Dobra deca"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *