Zoran Predin: Treba nam neki novi “Novi talas”

0
181
Oglasi
Zoran Predin/Photo: facebook@predin.zoran
Zoran Predin/Photo: facebook@predin.zoran

Legendarni slovenački bend Lačni Franc obeležava 40 godina karijere serijom koncerata, a Zoran Predin “srce i duša” benda, u intervju za mulj.net kaže da regionalnoj sceni nedostaje neki novi “Novi talas”.

Da li biste uvrstili Lačni Franz u grupu novotalasnih bendova ili ipak na muzičkom tragu Buldožera i tog do tada neviđenog muzičkog izraza?
– Kao fan Buldožera 1979. napravio sam Lačni Franz i na krilima punka 1981. izdao prvi album “Ikebana”, koji nas je svrstao među otkrića ranih osamdesetih u današnje legionare “Novog talasa”.

Čini se da je Lačni Franz dobio na popularnosti tek nakon raspada benda, ostao je u sećanjima mnogih…
– Ne znam odakle vam taj utisak, ali Lačni Franz je bio vrlo popularan bend od samog početka. Na Omladinskom Festivalu U Subotici dobili smo nagrade kao bend, za gitaristu i vokalistu. 1982. sam u tadašnjem Džuboksu delio drugo mjesto sa Borom Čorbom, kao bend smo bili treći, a gitarista Oto Rimele je isto bio među prva tri. Bend se rasformisao u trenutku kad je postalo jasno, da sam jedino ja spreman da živim profesionalno od muzike. Ostali su ostali u svojim profesijama.

https://www.youtube.com/watch?v=LHcJQozqQfA

Lačni Franz je nastavio da živi kroz vas. Vi ste nastavili da svirate i pevate te pesme, međutim postali ste popularni i kao solo autor
– 80 odsto pesama Lačnog Franza su kompletno moje autorsko delo. Krajem osemdesetih snimio sam album s Arsenom Dedićem i bacio se u žanrove koji su me interesovali. U šansonu s programom “Tragovi u sjeti”, u etno sa ciganskom grupom Šukar, u gypsy swing sa albumom “Ljubavnik iz ormara”, u pop rock sa Živim legendama itd. Objavio sam 39 albuma.

Kako gledate danas na mlade bendove koji tek dolaze?
– Mladim bendovima želim sve najbolje. Držim palčeve za neki novi “Novi talas” – rekao je Predin u intervjuu koji u celosti možete da pročitate na mulj.net.

HL/Izvor: mulj.net/ĐorđepunX

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime