Home»Muzika»IZGLEDA DA NISU SVI ODUŠEVLJENI NOVIM ZEPPELINIMA… Prva kritika debi albuma je – više nego oštra

IZGLEDA DA NISU SVI ODUŠEVLJENI NOVIM ZEPPELINIMA… Prva kritika debi albuma je – više nego oštra

4
Shares
Pinterest Google+
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: [email protected]

Muzički portal Pitchfork objavio je recenziju prvog albuma benda Greta Van Fleet pod nazivom “Anthem of the Peaceful Army” i izazvao bes u rok zajednici.

Džeremi Larson, urednik portala, napisao je da cela druga polovina albuma ide od “zanemarljivog do neoprostivog”. Krajnja ocena je 1.6/10.

U recenziji je napisano:

– Svaka pesma na albumu zvuči kao pesma koju može da napise bilo koji kaver bend koji ima redovne nastupe po sportskim barovima i bajkerskim ćumezima širom Amerike (na istim mestima gde se Greta Van Fleet kalila kad su bili klinci).

Suvišno je napomenuti da je ova ocena izazvala brojne negativne reakcije. Da li je Pitchfork dao pogrešnu recenziju ili se samo nasao neko uticajan da kaže ovo glasno? Da li je Greta Van Fleet otišla predaleko u građenju reputacije “novih Zeppelina”, toliko da su potpuno izgubili šansu da budu viđeni kao nešto posebno?

Deluje da Greta Van Fleet ima nešto posebno u sebi, ali da to “nešto posebno” ne pokazuje na pravi način. Niti deluje kao da žele. Njihova publika su ljudi koji su nostalgični za zlatnim vremenom rokenrola i oni će voziti na tom talasu koliko god mogu. U istoj situaciji, ko ne bi?

HL/Milan Šćepanović/Izvor: pitchfork.com

Previous post

MRAČNA STRANA NAJKONTROVERZNIJEG PARA U ISTORIJI ROK MUZIKE... Snima se biografski film o Lenonu i Joko

Next post

TAJNA ČUVANA 25 GODINA... Ovo je nikad dosad ispričana priča o tragičnoj sudbini Rivera Finiksa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *