Home»Muzika»Holandski bend Born From Pain 13. decembra u Elektropioniru

Holandski bend Born From Pain 13. decembra u Elektropioniru

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Holandski sastav Born From Pain stiže u Beograd gde će 13. decembra održati koncert u klubu Elektropionir.  

Born From Pain jedan je od prvih evropskih crossover/metalcore bendova. Pod snažnim uticajima nemačkih trash metal sastava, njujorškog hardcorea kao i death metal zvuka sa Floride i iz Birmingema ovi momci pronašli su uzore u sastavima: Merauder, Stigmata, Earth Crisis, All Out War, Bolt Thrower, Obituary, Integrity, Testament, Slayer, rani Agnostic Front i Crumbsuckers.

Prvi EP objavili su 1999, a već naredne godine usledio je debi album “Reclaiming The Crown”, brojni samostalni nastupi kao i podrška velikim svetskim imenima.

Njihov drugi album “Sands Of Time” snažno je odjeknuo u hardcore krugovima pa je Born From Pain pozvan da učestvuje u “Resistence” turu sa bendovima Hatebreed i Mad Ball posle čega je usledila prva američka, a zatim i japanska turneja.

Born From Pain/ Photo: Facebook @BornFromPainOfficial
Born From Pain/ Photo: Facebook @BornFromPainOfficial

Sledeći album “In Love With The End” objavljen je za Metal Blade Records, a Born From Pain je zatim bukvalno godinu i po dana bio na turneji svirajući svuda po svetu sa Napalm Death, Hatebreed, Six Feet Under kao i na brojnim velikim (Wacken Open Air, With Full Force Open Air, Waldrock Festival, Hell Fest) i malim festivalima u Evropi i južnoj Americi.

Tokom godina zvuk benda ostao je prepoznatljiv sa čvrstim stubom sazdanim od brzih žestokih rifova i agresivnih brejkova.

Nikada nisu potpali pod uticaje trendova, a u svojim pesmama govore o emocionalnim poteškoćama, socijalnim nemirima i izražavaju gnev prema svakodnevnom životu.

Tokom 2013. godine u postavu se vratio stari gitarista Servee pa Born From Pain nastavlja da svira kao petorka sa dve gitare.

Poslednji album “Dance With The Devil” objavljen je 2014. godine.

Ulaznice za koncert benda Born From Pain u klubu Elektropionir biće u prodaji od 31. oktobra u Šikarici po ceni od 500 dinara (pretprodaja), odnosno 700 dinara na dan koncerta

Previous post

Tom Jork objavio album "Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)"

Next post

Noel Galager se novim albumom vratio u sedemdesete: "Who Built The Moon?" je kao da sam spojio The Police i The Cure u jedan bend...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *