Home»Muzika»NE-U-MO-RAN: Dejmon Albarn objavljuje novi album sa bendom The Good, The Bad & The Queen

NE-U-MO-RAN: Dejmon Albarn objavljuje novi album sa bendom The Good, The Bad & The Queen

4
Shares
Pinterest Google+
The Good, the Bad & the Queen/Photo: facebook@thegoodthebadandthequeen
The Good, the Bad & the Queen/Photo: [email protected]

Pre jedanaest godina, lider Blura/Gorillaza Dejmon Albarn udružio se sa nekoliko prijatelja kako bi napravili album pod nazivom “The Good, the Bad & the Queen”. To je lep set downbeat balada o životu u  Londonu, ali posle tog samostalnog albuma 2007. godine, članovi prvorazredne supergrupe – Albarn, basista Clasha Pol Simonon, gitarista Vervea Sajmon Tong i legendarni bubnjar Afrobeata Toni Alen – su se razišli.

Sada su se ponovo okupili za novi album nazvan “Merrie Land” koji izlazi 16. novembra. Producent albuma je dugogodišnji saradnik Dejvida Bouvija, Toni Viskonti.

Tekst naslovne pesme sa albuma “Merrie Land” nosi poruku o nacionalnom stavu u Brexit eri: “Ako odlaziš, molim te ipak reci zbogom, i ako odlaziš, možeš li da mi ostaviš moju Silver Jubilee šoljicu?”, peva Albarn.

Merrie Land, cover
Merrie Land, cover

Prošle je godine Dejmon Albarn otkrio za magazin Rolling Stone informacije o novom albumu:

– Ja vidim album The God, the Bad & The Queena kao soul verziju “Parklifea” (album benda Blur iz 1994. godine) – rekao je.

– To su priče o Britaniji, kakva je trenutno. Mi smo bili u Blackpulu (mesto na engleskoj obali). To je mesto gde ja dobijam energiju za to. Ja odlučujem o mestima, i volim da se pridržavam toga. Sve mora da se dogodi u mojoj glavi, na tom mestu – dodao je on.

“Merrie Land” će biti Albarnov drugi album u 2018. godini posle odličnog albuma “The Now Now” benda Gorillaz ovoga leta. Taj animirani bend je nedavno završio turneju po Severnoj Americi na prvom ikada festivalu Dejmon Dayz u Los Anđelesu. U decembru, Albarn će povesti The God, the Bad & the Queen na jednonedeljnu turneju po Velikoj Britaniji.

HL/A. Bogdan/Izvor: rollingstone.com

 

 

Previous post

Kezz i Trifun live 27. oktobra u KC Grad

Next post

Kanadski reper poginuo dok je snimao spot na krilu aviona

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *