Home»Muzika»Koncert grupe Hashima i predstavljanje spota “Ray of the Microcosm” 31. oktobra u Dorćol Platzu

Koncert grupe Hashima i predstavljanje spota “Ray of the Microcosm” 31. oktobra u Dorćol Platzu

5
Shares
Pinterest Google+
Hashima/ Photo: AleX
Hashima/ Photo: AleX

Projekat Hashima izdvojio se kao jedan od najambicioznijih, najoriginalnijih i internacionalno najpriznatijih sastava srpske muzičke scene.

Oni će nastupiti 31. oktobra u klubu Dorćol Platz u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21:00 čas uz muzičku podršku DJ-a Željka Kerlete.

Ovom prilikom biće premijerno predstavljen i animirani video spot “Ray of the Microcosm”, animatorke Jelene Bešir, za prvu od tri numere sa drugog albuma koje su inspirisane triptihom slika Hijeronimusa Boša.

Muzika Hachime predstavlja mešavinu u kojoj se prepliću moderni jazz, avangarda, post- rock, kao i zvuk Balkana, a sve inspirisano napuštenim ostrvom Hashima u Japanu – svojevrsnom paradigmom današnjeg društva koje napušta ljudske vrednosti.

Kao jedan od najvećih uspeha domaće autorske muzičke scene, izdvaja se plasman drugog albuma “The Haywain”, koji je proglašen za jedan od 100 svetskih najboljih jazz albuma u prošloj godini od strane NewYorkCity Jazz Record (USA) časopisa, a biće objavljen ove godine za američku kuću Odradek.

Hashima/ Photo: AleX
Hashima/ Photo: AleX

Mastering albuma poveren je inženjeru Nikolasu Baljaru (više od 30 ECM albuma) i čuvenom studiju La Buissonne u Francuskoj i na njemu gostuje nova zvezda svetske free-jazz scene, trubačica Suzana Santoš Silva.

Takođe izvanredno priznanje radu Hashime odao je izbor od strane žirija Jazz festivala u Avinjonu (FRA) 2018, kao jedan od najboljih modernih jazz sastava Evrope za 2018. godinu.

Grupa je tokom leta nastupala na turnejama u Francuskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji i jedva čeka da obraduje i beogradsku publiku i pruži joj uvid u nov materijal koji je u međuvremenu nastao.

Ulaznice za koncert sastava Hashima u Dorćol Platzu mogu da ce nabave na prodajnim mestima Eventima, GigsTicketsa, Felix Shopa, Alternative Bara Low (Tadeuša Košćuška 28) i Dorćol Platzu po cenama:
– 350 – pretprodajna cena (do 31. oktobra)
– 500 RSD – na dan koncerta (31. oktobra)

 

Previous post

Negotinski alternativci SickTer objavili prvi singl i spot - "Ja sam se zajeb’o"

Next post

DA LI JE OVO KRAJ SVETA? Poslednji film Orsona Velsa konačno pred publikom, 48 godina kasnije...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *