Home»Film»Zvezde akcionog i horor filma gosti FSFF-a u Studentskom kulturnom centru

Zvezde akcionog i horor filma gosti FSFF-a u Studentskom kulturnom centru

4
Shares
Pinterest Google+
Luka Boni i Marko Ristori/ Photo: Promo
Luka Boni i Marko Ristori/ Photo: Promo

Ovogodišnje 12. izdanje Festivala srpskog filma fantastike predstavljaće pravi praznik za ljubitelje žanrovskog filma, s obzirom na to da će posetioci imati priliku da pored kvalitetnih filmova i bogatog pratećeg programa vide i upoznaju zanimljive goste iz sveta sedme umetnosti.

Između ostalih, festival će ove godine ugostiti reditelje Marka Ristorija i Luku Bonija, autorski dvojac iz Italije koji zajednički potpisuje nekoliko naslova (“Eaters”, “2011”,” Apocalipse Z”,” 2013″, “Zombie Massacre: Reich of the Dead”, “2015”, “House of Evil”, “2017”).

Njihovi filmovi predstavljaju produkcijski i estetski svedene horor filmove, koji se uglavnom oslanjaju na podžanr popularnog zombi filma, u okviru koga su savrstani u vodeće evropske autore, budući da pored režije potpisuju i scenario, produkciju, montažu i vizuelne efekte.

Na FSFF-u premijerno će biti prikazan film “Kuća zla” ovog autorskog dvojca.

Ala Safi/ Photo: Promo
Ala Safi/ Photo: Promo

Ipak, najveća zvezda ovogodišnjeg FSFF-e biće mladi francuski glumac, kaskader i producent Ala Safi. Ovaj svestrani umetnik do sada je odigrao više od 40 uloga, glumeći pored imena kao što su: Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez…

Pored uloga u visokobudžetnim akcionim spektaklima (“Outcast”, “Doctor Strange”, “American Assasin”), Safijeva specijalnost su borilački filmovi, na kojima neretko radi i kao dubler, a u kojima je svoje borilačko umeće ukrstio sa Džekijem Čenom (“Chinese Zodiac”) i Skotom Adkinsom (“Incoming”). Pored navedenog, Safi predstavlja i jednog od najvećih poliglota među glumcima budući da se, pored francuskog, služi i engleski, arapskim, italijanskim, španskim i tai jezikom.

Festival srpskog filma fantastike biće održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru. Festivalu je prethodila zombi šetnja centrom Beograda.

 

Program možete pogledati na zvaničnoj stranici festivala, a ulaz je besplatan.

Previous post

Jedinstven spoj klasične i pop muzike... Peter Bence 30. oktobra u Kombank dvorani

Next post

Žestok zvuk u subotu u Atomu... Kobold, LouD i pobednici novosadskog Oktobarfesta - Sanitarium

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *