Home»Muzika»ROCK AND ROLL HALL OF FAME ILI – ROCK AND ROLL HALL OF SHAME?

ROCK AND ROLL HALL OF FAME ILI – ROCK AND ROLL HALL OF SHAME?

4
Shares
Pinterest Google+
Rock & Roll Hall of Fame/Photo: cleveland.com
Rock & Roll Hall of Fame/Photo: cleveland.com

U poslednje vreme sve je više muzičara koji se javljaju s mišljenjem da je Rokenrol Kuća Slavnih – najobičnija glupost.

Trent Reznor, frontmen benda Nine Inch Nails rekao je da ga te stvari ne zanimaju uopšte. U razgovoru za sajt Stereogum izjavio je:

– Ne govorim ovo jer sam sujetan, ali stvarno me ne zanima to sr**e  – rekao je i dodao:.

– Ne postoji manje rokenrol stvar od Kuće slavnih. Lepo je dobiti priznanje za svoj rad, ali ovo što oni rade nema veze sa tim, već samo sa rejtinzima i pravljenjem para.

Izjavu u kojoj se negoduje zbog načina na koji funkcioniše Rock and Roll Hall of Fame dao je i Ted Njudžent. Na temu činjenice da on još uvek nije u Kući slavnih za magazin My Global Mind rekao je:

– Ovo je skrnavljenje. Do krajnje mere okrutno i ponižavajuće. Mirne duše mogu da kažem da je ovo nepoštovanje Čaka Berija, Bo Didlija i Litl Ričarda koji su osnovali Rock and Roll Hall of Fame.

– Ostavite ego sa strane, da ne bude da Ted Njudžent priča u ime Teda Njudženta što Ted Njudžent nije u Kući slavnih. Zar nije vulgarno i nepošteno da su Grandmaster Flash, Peti Smit i ABBA u kući slavnih, a je**ni Ted Njudžent nije.

S jedne strane deluje da su samo ljubomorni što nisu primljeni, a sa druge da li mođemo da ih krivimo? Ako su tu ABBA ili Majkl Džekson, zašto nisu Iron Maiden ili Motorhead? Jedno je sigurno. Previše bendova zaslužuje da se nađe tamo, tako da nema sumnje da će svake godine biti nekih prepucavanja na ovu temu.

HL/Milan Šćepanović/Izvori: tereogum.com, myglobalmind.com

Previous post

TAKO MOĆAN GLAS... Kaliopi jedva čeka 23. novembar i koncert u Sava Centru

Next post

Serija o kojoj priča ceo svet... Snimana je 13 godina, ali sa stvarno dobrim razlogom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *