Jedinstven spoj klasične i pop muzike… Peter Bence 30. oktobra u Kombank dvorani

0
68
Peter Bence& Photo> Promo
Peter Bence& Photo> Promo

Novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike, Peter Bence, stiže prvi put u Srbiju gde će 30. oktobra nastupiti u Kombank dvorani.

Peter Bence je mladi mađarski pijanista, kompozitor i producent rođen. Klavir je počeo da svira sa samo dve godine, a sa sedam je već bio primljen na renomiranu akademiju “Franc List” i napisao svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena. Samo četiri godine kasnije objavio je prvi solo album sa autorskim kompozicijama.

Godine 2004. dobio je treću nagradu na takmičenju “Gyorgy Ferenczy International Piano Contest”, a 2008. objavio je drugi album pod nazivom “Nightfall”.

Inspirisan Džonom Vilijamsom odlazi u Boston na studije komponovanja muzike za film na Berklee College of Music, istaknutom univerzitetu posvećenom savremenoj muzici.

Istovremeno, postaje poznat u svetu zahvaljujući svojim video klipovima sa obradama poznatih hitova. Prva je bila obrada pesme “Bad” Majkla Džeksona čiji video postaje viralan za nekoliko dana, slede “Cheap Thrills” Sie, “Don’t stop me now” grupe Queen, “Cry me a river” Džastina Timberlejka…

Ovi klipovi na njegovim zvaničnim Facebook i YouTube kanalima dostižu približno 300 miliona pregleda. Njegov najnoviji video, pesma “Africa” grupe Toto, objavljen je u maju ove godine i za samo dva meseca imao je oko dva i po miliona pregleda.

Peter Bence& Photo> Promo
Peter Bence& Photo> Promo

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a bio je upisan kao rekorder i u Ginisovu knjigu rekorda od januara 2012. do juna 2017. godine u kategoriji “Most Piano Key Hits in One Minute” (najveći broj udara po dirkama klavira u minuti).

U toku 2017. godine bio je na turneji u 20 zemalja na četiri kontinenta i učestvovao je, između ostalog, na koncertu BBC’s Proms u Hajd Parku u Londonu pred više od 50.000 gledalaca.

Peter Bence se ističe po tome što je uspeo da sruši granice između klasične i pop muzike zahvaljujući svom veoma ekspresivnom i savremenom stilu, čime je uspeo da podigne sviranje klavira na sasvim novi nivo i istovremeno inspiriše mlade generacije muzičara i zaljubljenika u muziku širom sveta.

Njegov koncert u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku za publiku da uživa u talentu ovog mađarskog muzičara.

Ulaznice za koncert po ceni od 2300 dinara mogu da se nabave na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajni Kombank dvorane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime