Home»Film»PARALEL VISION: Festival muzičkog filma od 31. oktobra do 4. novembra u Art Bioskopu Kolarac

PARALEL VISION: Festival muzičkog filma od 31. oktobra do 4. novembra u Art Bioskopu Kolarac

4
Shares
Pinterest Google+

Treće izdanje filmskog festivala koji spaja dve najpopularnije umetnosti – film i muziku, odvijaće se tokom pet dana i upoznaće domaću publiku sa deset naslova svetske produkcije, dokumentarnih i igranih, koji za temu ili lajt lotiv imaju muziku.

Paralel Vision/Photo: facebook@Paralelfestival
Paralel Vision/Photo: [email protected]

Ove godine selekcija obuhvata šest dokumentarnih i pet igranih filmova, a teme se protežu od Glastonberi festivala, preko igrane biografije Džimija Hendriksa, zatim svedočanstava o škotskoj punk sceni (Big Gold Dream), te ženskom R’n’R bendu L7.

S druge strane, tu su i višestruko nagrađivani umetnički filmovi poput The Song of Sway Lake (Pesma o jezeru Svej), kao i britanska verzija Groznice subotnje večeri, o zaljubljenicima u ples – Northern Soul. Za široku (fudbalsku) populaciju stiže istorijat o nastanku čuvene pesme navijača Luverpula “You’ll Never Walk Alone”, dok ljubitelje vesterna očekuje crnohumorni “road movie” Buckshot (Sačma).

Svakako ne bi trebalo propustiti dokumentarac o Bitlsima (Made on Merseyside), kao ni zanimljivo svedočanstvo o preplitanju politike i pop kulture kroz modernu istoriju Amerike (Monochrome).

Projekcije će se odvijati svakog dana od 18.30 i od 20.30 časova.

Karte su u prodaji, na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 250 dinara.

Festival Muzičkog Filma zajednički organizuju distributerska kuća Visionary Thinking i Paralel-Beogradski Festival Subkulture.

Previous post

NE MOGU DA POBEGNU OD SEBE... Bad Religion singlom najavili album posle pet godina pauze

Next post

Eros Ramacoti objavio prvi singl sa albuma "Vita Ce N’è ", album stiže za mesec dana... a do koncerta u Areni... još 11 meseci

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *